Barış Arslan

*Batman’ın ilk profesyonel futbolcuları arasında yer alan İsmail Baysal, Beşiktaşlı Mehmet Ekşi gibi ünlü futbolcularla aynı takımda ter döktü.  Bir zamanlar kısıtlı imkânlarla büyük takımlara taş çıkartan Petrolspor’da o özverili futbolcular, Türkiye Kupası maçlarında da büyük başarılara imza atmıştı. İşte 4 farklı kareyi daha sizlerle buluşturuyoruz.

16 YAŞINDA İLK TRANSFER

Batman Gençlik spor henüz yeni kurulmuştu. O dönemlerde Batman Gençlik spor Kulüp Başkanı Batman Ticaret ve Sanayi Odası Kurucu Başkanı merhum Mahmut Ortaboy idi. Lokanta işletmeciliği yapan Ortaboy, Batmanlı gençleri futbola kazandırmak için büyük çaba sarf etmişti. O futbolcularından biri de İsmail Baysal’dı. Petrolspor Kulüp Başkanlığını ise şimdi ki Kulüp binasının yerinde olan Batman’ın ilk hastane başhekimliğini yapmıştı. İşte İsmail Baysal’ın 16 yaşındayken Petrolspor’a transfer olduğu ilk karesi.

MEHMET EKŞİ İLE ELAZIĞ’DA

Yıl 1975. O dönemler Elazığ’dan aldığı transfer teklifi değerlendiren Batmanlı İsmail Baysal, Beşiktaş’ın eski futbolculardan Mehmet Ekşi ile de aynı takımda ter dökmüştü. Üç yıl Elazığ forması giyen Baysal, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nden o dönemlerde kadro alınca Kırmızı-Beyazlı ekibe dönüş yapmıştı. İşte Baysal ile Mehmet Ekşi’nin birlikte top oynadıkları 1975-76 Elazığspor 11’i.

 GÜÇLÜ PETROLSPOR

1981-82 Futbol sezonunda Batman 1. Amatör kümede şampiyon olan Batman Petrolspor, Siirt şampiyonluğunu da rakiplerine kaptırmazdı. İşte 1981-82 Siirt amatör şampiyonu olan Petrol’ün o mükemmel kadrosu. (Ayaktakiler): “Kaleci Mithat, İsmail Baysal, Kadir Gayretli, Sedat Özsümer ve Şemsi Çelik. (Oturanlar): Mehmet Tan, Mehmet Aksu, Fadıl Kayra, Çiriviri Mahfuz, Yaşar Sessiz ve Feridun Yeni.”

YENİLGİSİZ TAKIMDI

1982-83 Sezonunda büyük başarılara imza atan Kırmızı-Beyazlıların o ekibi şimdi ki Süper Ligde oynayabilecek kapasitedeydi. O dönemlerin Petrolspor’u, sezonu yenilgisiz kapatıyordu. İşte fırtınalar estiren o takımın 11’i: “(Ayaktakiler) Kaleci Mithat, Sedat, Haris Geyik, Feridun, Nihat Biçici ve İsmail Baysal. (Oturanlar) İhsan Bedük, Abdülkadir Gayretli, Nihat Tan, merhum Hasan Akınbay ve Vahap Akbaş.”

Editör: TE Bilişim