Barış Arslan

*Batman’ın 60 yıllık Batman Petrolspor’a emek verenlerden biri de İsmail Baysal’dı. Takımın forma renginin Yeşil-Beyaz olduğu dönemde TPAO’nun parmakla gösterilen takıma emek verenlerin başında Baysal vardı. 50 Yıl önce Petrolspor’da forma giymek her futbolcunun rüyasıydı. TPAO, yıllar önce Batman ve çevre illerin iyi futbolcularını transfer edip büyük başarılara imza atardı. İşte TPAO döneminde Petrolspor’da iz bırakan kareler…

1970’Lİ YILLARDA GÖZDE TAKIMDI

Yıl 1970. Kuruluşunun üzerinden 10 yıl geçen Batman Petrolspor, TPAO bünyesinde olduğu yıllardı. O kulüp bölgedeki futbolcuların rüyalarını süslüyordu. O dönemler Batman’ın nüfusu 40 binin altındaydı. Fakat TPAO ve Petrolspor kulübünde forma giymek ayrılacaktı. Komşu Diyarbakır ve Siirt’ten tecrübeli futbolcular, Petrolspor’da top koşturuyordu. İşte TPAO’nun emektar sahasında o efsane takımda forma giyen bazı futbolcular hakkın rahmetine kavuştu. İşte unutulmayan on bir: “(Ayaktakiler): Merhum Muzaffer Koyuncu, Rasim Baysal, Siirtli Cemil, Diyarbakırlı Muzaffer, Siirtli Memiş ve Diyarbakırlı kaleci Mahmut Şimşek. (Oturanlar): Aydın Aydın, Hoş hoş Emin, İsmail Baysal, merhum Haris Geyik ve Diyarbakırlı Lefter.”

1969’DA MARDİNSPOR’LA ÖZEL MAÇ

50 Yıl önce Batman Petrolspor, Batman 1’inci amatör kümede olmasına rağmen bölge takımlarının korkulu rüyasıydı. O zamanlar Batman’ın örnek kulübü Petrolspor Diyarbakır, Elazığ ve Mardinspor gibi köklü takımlara kafa tutardı. TPAO’nun tahsis ettiği otobüsle Mardin’e çıkan o ekipteki bazı simalar şimdilerde aramızda yok. Mardin şehir stadında maç öncesinde hatıra fotoğraf çeken Petrol’lü eski futbolcular: “Şükrü baba, Halit Beytüt, İlhan Telli (orkestra şefi), İsmail Baysal, Kahraman Oktay, Ahmet Metin, Tevfik Bedir ve Levent.”

BAYSAL, BELEDİYESPOR’DA ANTRENÖRDÜ

1983 Yılında aktif futbolu bırakan Batman Petrolspor’un unutulmaz defans elemanı İsmail Baysal, 1987 yılında da antrenörlüğünü yaptığı Batman Belediyespor’u 3. Lige çıkarmayı başarmıştı. Elazığ ve Diyarbakır’da yapılan terfi maçlarında gösterdiği başarılı performansla Belediyespor 3. Lige çıkarken, o dönemlerde antrenör Baysal ile Belediyespor eski futbolculardan Mehmet Boğa, final maçı öncesinde objektiflere böyle yansımıştı.

TPAO HİSSEDARI MİLLİ’YDİ

Yıl 1990. Yer TPAO Kristal Park. TPAO’nun eski hissedarlarından ünlü şarkıcı Metin Milli idi. O zamanlar TPAO’ya ziyaret düzenleyen Milli, Kristal Park emekçilerinden merhum Zeki, Servet Kılıçvuran, Ali Yalaz, İlhan Rüzgar, Şehmus Büyükkoyuncu, Bedri Elmas, Şehmus Ustabaşı ve Aydın Siraç’la hatıra kare çekmişti. 29 Yıl öncesindeki TPA0 Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki bu personelin tamamı emekli oldu.

Editör: TE Bilişim