Barış Arslan

*30 Yılı aşkın süredir Batman’a hizmet veren Kadastro teşkilatı emektarlarından Nurettin Tokmak’ın gençliği dolu dolu geçmişti. Yine yörenin yetiştirdiği eski Sağlık Bakanlarından Yusuf Azizoğlu’nun eserleri hala ayakta duruyor. Eski 16 Mayıs Şehir stadında maçları izleyen foto muhabirlerinin, ilginç anıları da geride kaldı. İşte sararan birkaç kare daha...

UNUTULMAYAN SİYASETÇİ AZİZOĞLU

1962 ile 1963 Yılları arasında Sağlık Bakanlığı yapan Dr. Yusuf Azizoğlu, o sıkıntılı yıllarda 18 Sağlık Bakanının 40 yılda yapamadığı çalışmalara imza atmıştı. Hala bölgede o’nun döneminde kalan eski sağlık ocakları dimdik ayakta. Kültürel seviyesi yüksek olan dönemin eski politikacısı Azizoğlu, döneminde Diyarbakır Dicle Üniversitesi kurulmuştu. Doğduğu komşu ilçe Silvan’a da o dönemde hastane kazandıran Azizoğlu, 1946 yılında Silvan Belediye Başkanlığı yapmıştı. Hala merhum Azizoğlu’nun adını anan yöre insanı, o’nu hep hizmetleriyle anıyor.

YILLARI KADASTRO’DA GEÇTİ

1985-88 Yılları arasında Milliyet Gazetesi Muhabirliğini yapan Nurettin Tokmak, yıllar öncesinde yaşamının geçtiği Silvan’da o dönemlerde elle çevrilen telefonlardan haber geçerdi. Eski arkadaşlarından Aydın Yılmaz, Sadun Korkmaz, Atakan Karaca ve diğer arkadaşlarıyla telefonla haber geçerken Tokmak objektiflere böyle yansımıştı. Tokmak, 1987 yılından bu Batman’da Kadastro Müdürlüğü’nde başarıyla görev yapıyor.

ESKİ STATTA ZEVKLİ MAÇLAR

Millet Bahçesi projesinin start aldığı Batman 16 Mayıs Şehir stadın dili olsa da eski günleri anlatsa. Şampiyonluklar, Play-off maçları heyecanları ve küme düşme korkusu yaşayan Batman’ın futbol takımlarının o unutulmaz müsabakaların geçtiği 16 Mayıs şehir stadı şu günlerde ‘Millet Bahçesine’ dönüşüyor. 35 Yıl süreyle Batman amatör ve profesyonel maçlarına ev sahipliği yapan 16 Mayıs şehir stadında foto muhabirleri müsabakaları izlerken, hatıra kare çekmeyi de ihmal etmezlerdi. İşte o yılların hızlı spor muhabirlerinden Kutbettin Barlak’ın eski şehir stadından bir karesi.

NE TURNUVALARDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Üniteler arası futbol turnuvaları, bir şölen havasında geçerdi. Yıl 2006. Yer TPAO emektar sahası. Turnuvanın şampiyonu olan Üretimspor turnuvanın kupasını alırken, şimdilerde çoğu emekli olan bu ekibin sevinci görülmeye değerdi. Üretimspor Kulüp Başkanı Abdullah Tileği, turnuvanın şampiyon ekibini Raman’da ağırlamıştı.

Editör: TE Bilişim