Barış Arslan

*1988 Yılında Batman’da kurulan Tarım Kredi Kooperatifi’nin ilk Müdürü Cahit Kocaarslan’dı. 1997 yılında Kredi kooperatifi binasının temeli atıldığında Fen Lisesi binasının kaba inşaatı tamamlanmıştı. 90’lı Yılların başında çiftçilerin umudu Tarım Kredi Kooperatifi idi. İşte bir dönemler yöre çiftçisinin can simidi olan Batman Tarım Kredi Kooperatifinin dünden bugüne olan öyküsünden birkaç kare.

KREDİ KOOPERATİFİNİN İLK MÜDÜRÜ

Yıl 1988. Yer: eski Kültür merkezi konferans salonu. Batman’ın ‘ilçe’ olduğu dönemdi. 1988 Yılında kuruluşu yapılan 2762 sayılı Batman Tarım Kredi Kooperatifi çiftçilerin hizmetine açılmıştı. İlçeler arasında bölgede ilk Tarım Kredi Kooperatifi’ne sahip olan Batman’da kurucu Müdür Kocaarslan, çiftçilerin adeta can simidi olmuştu. İşte Batman’ın ilk Tarım Kredi Kooperatifi’nin Müdürü Kocaarslan, objektiflere böyle yansımıştı. Petrol şehrinden kopmayan ilk Müdür Kocaarslan, halen Aydın Arslan caddesinde kendi işyerinde yöre çiftçilerine hizmet veriyor.

27 YIL ÖNCE ÇİFTÇİLER, TOPLANTILARI KAÇIRMAZDI

Burası Batman eski Kültür Merkezi konferans salonu. 1992 Yılında 2762 sayılı Batman Tarım Kredi Kooperatifi’nin 2’inci olağan genel kurul toplantısına yöre çiftçileri ilgi göstermişti. Şimdilerde yerine Halk Kütüphanesi yapılan eski Kültür merkezi toplantı salonu ile o eski çiftçilerden geride bu fotoğraf kaldı. Tam 27 yıl önce Batman ve yöresindeki çiftçilerin, panel ve genel kurul toplantılarına olan ilgisini bu kare gözler önüne seriyor.

YOLGEÇEN HANINDA AĞIRLANMIŞTI

Yıl 1997. Batman Kredi Kooperatifi’nin satın aldığı arsada hizmet binasının temelini atmak üzere dönemin Genel Müdürü ve şimdi ki MHP Genel Başkanı Sadir Durmaz, Batman’a gelmişti. Batman’ın ilk Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Cahit Kocaarslan, konuğunu Dicle nehri kıyısındaki Yolgeçen mağarasında ağırlanmıştı. Yaz mevsiminde Durmaz’a, yörenin karpuz ve üzümü ikram edilmişti. İşte 22 yıl öncesinde Yolgeçen hanında ağırlanan Durmaz ve Kocaarslan’dan hatıra bir kare.

BELDE MAHALLESİ YOKTU

Burası şimdilerde şehrin en modern semtlerinden biri olan Belde Mahallesi. Yıl 1997. O dönemlerde şehrin en ücra köşesine temeli atılan bina Fen lisesi idi. Dönemin Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdür Yardımcısı Sadir Durmaz, Batman hizmet binasının temel atma törenine katılmıştı. Şimdilerde MHP Genel Başkan Yardımcılığını yapan Sadir Durmaz törende konuşurken, yanında duran ise Batman amatör liginin eski hakemlerinden ve halen Tarım Kredi Kooperatifi’nde görev yapan Sabatullah Altunkaynak, objektiflere böyle yanmış. Şimdilerde o temeli atılan Tarım Kredi hizmet binasının etrafında çok katlı yapılar var.

Editör: TE Bilişim