Barış Arslan

*TPAO Batman Bölge Müdürlüğü hizmet binası TÜPRAŞ Rafineri binası bitişiğindeydi.  O binada iz bırakan Bölge Müdürü Mehmet Yamaç’tı. Batman eski Baro Başkanlarından avukat Sabih Ataç, önemli etkinliklere imza atardı. CHP Batman eski İl Başkanı Necati Demirhan ise 1999 seçimlerinde renkli kampanyasıyla dikkatleri üzerine toplamıştı. İşte Batman’ın dününe ait birkaç fotoğraf.

TPAO BÖLGE BİNASI BÖYLEYDİ

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü binası, bir dönemler TÜPRAŞ Batman Rafinerisi bitişiğindeki tek katlı binada hizmet verdi. TÜPRAŞ’la komşu olan TPAO, 90’lı yılların başında yeni hizmet binasına taşınmıştı.  Batman’da iz bırakan eski Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, uzun süre bu binada çalıştı. TPAO ile TÜPRAŞ Müdürlüklerinin 90’lı yıllar öncesinde komşu olduğu dönemde geride kalan o emektar binadan bu kare kaldı.

40 KİŞİLİK MİSAFİRHANE

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü tesisleri arasında bir dönemler parmakla gösterilen binalardan biri de 40 kişilik pansiyon binasıydı. Batman’a gelen konukların kaldıkları ve bazı konukların öve öve bitiremedikleri o iki katlı bina yeşillikler içindeydi. İşte 80’li yıllarda Batman Çağdaş’ın arşivindeki o eski binadan bir kare.

UNUTULMAYAN BARO BAŞKANI

Batman ve Siirt Barosu’nun kurucu başkanlarından avukat Zeki Ekmen’di. Batman Barosu’nun ikinci Başkanı ise avukat Sabih Ataç’tı. İşte Batman Belediyesi konferans salonunda 1997 yılında yapılan Baro’nun bir etkinliğine katılan Batman eski Vali Yardımcısı ve önceki kararnamede Tekirdağ Valiliğinden Mülkiye Baş Müfettişliği görevine atanan Vali Mehmet Ceylan’ın da bulunduğu konuklar, eski Baro Başkanı Ataç’ı böyle dinlemişti.

KAMPANYASI KONUŞULMUŞTU

1999 Seçimlerinde CHP’nin Milletvekilliği adaylığına Eşref Tarhan, Belediye Başkanlığı adaylığına da Sıddık Terece’yi aday göstermişti. Dönemin Batman CHP İl Başkanı Necati Demirhan ise renkli kampanya’ya imza atan Başkan’dı. İşte 20 yıl öncesinin seçim kampanyasında Turgut Özal bulvarında vatandaşlarla bir arada olan Demirhan, objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim