Barış Arslan

Batman’ın ‘İlçe’ döneminde Tarım ve Halk Eğitim Merkezi’nin etkinlikleri dikkat çekiciydi. 1984-86 Yılları arasında Batman Kaymakamı Erdal Aksu idi. Ziraat Odası ile Tarım Teşkilatının ortak projelerine çiftçiler ilgi gösterirdi. İşte ilçe dönemindeki Batman’dan farklı kareler…

KAYMAKAM AÇILIŞLARI KAÇIRMAZDI

Yıl 1984. Dönemin Batman Kaymakamı Erdal Aksu idi. Aksu, iki yıl süreyle görev yaptığı Batman’dan İzmir Aliağa ilçesine atanmıştı. Aliağa’dan sonra da Çankırı Valiliğine atanan Aksu, başarılı idareciler arasında yer almıştı. İşte Batman’da Halk Eğitim Merkezi ile Tarım Teşkilatı’nın köylerde açtığı biçki-dikiş, nakış, el işi sergisinin kurdelesini Kaymakam Aksu keserken, Tarım Teşkilatının emeklisi başarılı yönetici Emin Canpolat da objektiflere böyle yansımıştı.

TARIM, ODA İÇ İÇEYDİ

Batman ‘İlçe’ olduğu dönemlerde Tarım Teşkilatı ile Batman Ziraat Odası ‘Örnek proje’lere imza atardı. Yıllar öncesinden Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Tarım Teşkilatında iz bırakan yöneticilerden Mehmet Can, Alaattin Kaya, Emin Can Canpolat ve Celal Sünger’le çektikleri hatıra poz.

KÖYLERDE KURSLAR VARDI

Dönemin İlçe Tarım Teşkilatı, Halk Eğitim Merkezi gibi köylerde biçki dikiş, nakış ve el işi kurslarını peş peşe açardı. Yıl 1986. Dönemin İlçe Tarım Müdür vekili Emin Canpolat, Batman’ın merkez köyünde açılan bir kursta kısıtlı imkanlarla örnek giyim malzemelerini yapan kursiyerlerle çektiği hatıra bir kare.

SERACILIĞI ONLAR TANIŞTIRDI

Burası Batman’ın Balpınar Beldesi. Dönemin Tarım Müdür vekili Emin Canpolat, beraberinde Mehmet Can ve Celal Sünger’le tarlada bir çiftçiye seracılık eğitimini verirken o an objektiflere böyle yansımış. 33 yıl önce Balpınar beldesi seracılıkla buluşmuştu. Dönemin Tarım uzmanları sayesinde bugün Balpınar bölgede seracılıkta adını duyuran bir belde konumunda.

Editör: TE Bilişim