Barış Arslan

*Batman’ın eski Valileri, şehre gelen yazar ve belgeselciler, petrol şehrinin tanıtımında etkin rol oynamıştı. Dönemin Valisi Temel Koçaklar, Batman’dan sonra gittiği komşu il Mardin’de de iz bırakmıştı. Belgeselci Coşkun Aral ise 2000’li yıllarda keşfettiği Hasankeyf’i dünyaya tanıtmıştı. İşte Batman’ın farklı kareleri…

BATMAN’DAN MARDİN’E

1998 ila 2000 Yılları arasında Batman Valiliği yapan Temel Koçaklar, eğitim ve tarih dokuya verdiği önemle bilinirdi. Eğitimciler, dönemin Valisi Koçaklar’a eğitime verdiği destekle teşekkür ziyaret bulunurdu. Eski Vilayet konağında konuklarını ağırlayan Vali Koçaklar, iki yıl süreyle görev yaptığı Batman’da, daha sonra gittiği komşu il Mardin’de de tarihi dokuya verdiği değerle dikkatleri üzerine toplamıştı.

ARAL, HASANKEYF’İ TANITMIŞTI

Ünlü TV belgeselci Coşkun Aral, 90’lı yıllarda keşfettiği Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in tanıtımında etkin rol oynamıştı. Bir dönemler Tarık Akan’ın ‘Nehir’ filminin çektiği Dicle nehri kıyısında, Hasankeyflileri dinleyen Aral, objektiflerimize böyle poz vermişti.

ALTYAPISI EN İYİ TAKIMDI

1996-97 Futbol sezonu. Yer Aydınkonak sahası. Batman Petrolspor amatör takımında yetişen kaleci Salih Bülbül, Serdar Demir, Celal Demir, eski Belediyespor’lu Hakkı ve kaptan İbrahim, birçok profesyonel takımda forma giydi. 59 Yıllık Petrolspor’un profesyonel takımı gibi amatör takımın başarısı da mazide kaldı. İşte 23 yıl öncesinin Kırmızı-beyazlı ekibin altyapısındaki başarılı futbolcular, Aydınkonak sahasında objektiflerimize böyle yansımıştı.

SASON ASIRLIK AĞAÇLARI

Burası Sason ilçesinin buz gibi suyun aktığı Sevek su kaynağı. Yazın karpuz çatlatan soğuk suyun bulunduğu Sevek’e akın eden Batmanlılar, 100-150 yıllık ağaçların kovuğunda dinlenirdi. 55 Derecedeki yazın sıcağından kaçıp Sason’un buz gibi suyun aktığı Sevek’te soluğu alan Batmanlı bir eğitimci, karpuzla birlikte objektiflerimize böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim