Barış Arslan

*Son 20 yılda Batman’ın güzergahları hızla değişti. Batman’ın eski Valilerinden de iz bırakanlar oldu. Bir dönemler İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında ses alma cihazı teyipti.İşte petrolün başkentinden farklı karelerden bir kesit daha.

GÜZERGAHLAR DA DEĞİŞTİ

15 Yıl öncesine kadar Turgut Özal Bulvarının manzarası böyleydi. Burası Batman Öğretmenevinin önü. Geniş kaldırım ve yeşilliğiyle ailelerin çocuklarıyla rahatlıkla yürüyüş yaptıkları o güzergahtaki hareketlilik 2000'li yılların başında vardı. Şimdilerde görüntüsü biraz  daha değişen Turgut Özal Bulvarında 15 yıl öncesinin manzarasında geride kalan bir fotoğraf.

CUMHURİYET CADDESİ BÖYLEYDİ
Burası bir dönemler protokol caddesiydi. Valilik konağı, Belediye, Hükümet Konağı ve Tarım Teşkilat binalarının birbirilerine komşu olduğu güzergah etkinliklerin adresiydi. Dönemin Belediye Başkanı Avukat Abdullah Akın ve Belediye meclis üyeleri, izciler ve Batman Lisesi öğrencilerinin başlattıkları temizlik kampanyası objektiflerimize böyle yansımıştı.

ESKİ VALİYE ÇEVRE ROZETİ
Burası Cumhuriyet Caddesindeki eski Valilik Konağı önü. Dönemin Batman Valisi Zeki Şanal öğrencilerle çevre günü etkinliğinde biraya geliyor. Okul Müdürü İsmet Onat ve bir grup öğrenci, çevre gününde Vali Şanal'a buket verirken, günün anlamını içeren çevre rozetini de unutmamıştı. Bir öğrenci çevre günü rozetini Vali Şanal'a verirken, o anda objektiflerimize o anlamlı etkinlikten geriye bu kare kaldı.

SES CİHAZLARI TEYPTİ
Batman’da eski İl Koordinasyon Kurulu toplantıları Özel İdare’nin toplantı salonunda yapılırdı. Yıl 1993. Dönemin Valisi Salih Şarman, Vali Yardımcısı Mustafa Ali Örnek ve eski Valilik katibi merhum Cizreli Kemal bey, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımcı kuruluşların temsilcilerini dinlerken, masalarında ise ses cihazı teypti. İşte 26 yıl önce İl Koordinasyon Kurulu toplantısından masa üzerinde dosyalar ve teypten bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim