Barış Arslan

*2000 Yılında Batman-Kozluk Taşlıdere’nin kaderi 90 derecedeki ısıdaki su ile değişti. Batman-Sason karayolundaki o su, Şelmo bölgesindeki yerleşim birimlerine hayat verdi. Batman’ın eski yöneticilerinden oluşan farklı dört ayrı kareyi daha bugün sizlerle buluşturuyoruz.

HAYAT VEREN KAPLICA

Burası Kozluk-Taşlıdere Hole kaplıca tesisinin temelinin atıldığı yer. Dönemin Valisi İsa Parlak, 90 derece sıcaklıktaki suyun kaplıca tesislerine dönüşmesi için ilk yatırımı hayata geçiren girişimci Aydın Yıldız’la sohbet ederken objektiflerimize böyle yansımıştı. Şimdilerde 30 yatak kapasiteli örnek bir kaplıca tesisini Batman-Sason yoluna kazandıran Yıldız, Şelmo petrol sahası bölgesindeki yerleşim birimlerine de umut olmuştu. İşte 19 yıl önce kaplıcanın henüz temellerinin atılmadığı dönemde eski Vali Parlak ile girişimci Yıldız’ın sohbet anı.

ESKİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI

Burası Kültür Mahallesi’ndeki eski Özel İdare binasındaki toplantı salonu. Bu bina daha sonra Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü. Yıl 1995. Dönemin Valisi Salih Şarman, Belediye Başkanı merhum Salih Gök, Gercüş eski Belediye Başkanı Şirin Ekmen ve Hasankeyf eski Belediye Başkanı Fehmi Cihan, Özel İdare’nin toplantı salonunda son toplantıdan geride kalan bir fotoğraf.

ÜÇ GÖREV YAPTI

Batman’ın ilk Devlet Hastanesi Başhekimliği ile İl Sağlık Müdürlüğü görevini bir arada yürüten eski politikacı Alaattin Sever Aydın, 1995 yılında da Fazilet Partisi’nden Batman Milletvekili seçilmişti. Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, 24 yıl önce TBMM’de ziyaret ettiği Sever Aydın, seçim bölgesiyle ilgili projelerini açıklamıştı.

KÖY GEZİLERİ BİR BAŞKA OLURDU

Yıl 1999. Dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mecit Korkut, köy gezilerine çıkarken yerel medya mensuplarını da yanına alırdı. O dönemlerde görsel medyanın da temsilciliğini yapan Reşat Yiğiz, Halit Biliz, Birol Uygur ve Orhan Turan, Mecit paşayı köylülerle görüntüleyebilmek için ter dökerlerdi. İşte Hasankeyf-Uzundere köyünde Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen’in de aralarında bulunduğu heyetin o köy gezisinden geride kalan bir anı fotoğrafı.

Editör: TE Bilişim