Barış Arslan

*Batman’ın Gülistan caddesinin girişi 30 yıl önce içler acısıydı. Bir dönemler Tekel’de işçi alımları kurayla yapılırdı. Tarihi ilçe Hasankeyf’e gelen konukları Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen karşılardı. DTP’nin eski İl ve Merkez Başkanları seçim kampanyalarına renk katardı. İşte şehrin dününe ait dört ayrı kare…

BURASI GÜLİSTAN CADDESİ GİRİŞİ

Burası yayaların rahatlıkla alış verişlerini yaptıkları Gülistan caddesi girişi. Yıl. 1989. Yıldız Kaya iş merkezi karşısındaki apartmanda çıkan yangın, Belediye İtfaiye ekiplerine zor anlar yaşatmıştı. Bir zamanlar toptan gıda esnafının bulunduğu güzergahta, Belediye ekmek fırını da vardı. Şimdi o eski Belediye Halk ekmek fırını Zabıta amirliğine dönüştürüldü.

İŞÇİ ALIMLARI KURAYLA YAPILIRDI

Yıl 1993. Yer: Batman Tekel Yaprak Tütün İşletme Başmüdürlüğü. 300’e Yakın işçi alımı kurayla yapılmıştı. Dönemin 1’inci noteri huzurunda yapılan kurada 36 yılı aşkın süredir Batman’ın bir çok noterinde katiplik yapan Aziz Aytimur ile Batman Tekel eski Başmüdürü ve halen Kayseri Erciyes Sosyal Kültür İşleri Daire Başkanlığını yapan Harun Komser’in makam şoförü Aziz Sönmezsoy objektiflerimize böyle yansımıştı.

ANTİK KENTİN 20 YILINA TANIKLIK YAPTI

Dört dönemdir Hasankeyf Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Abdulvahap Kusen, tarihi ilçenin son 20 yılına tanıklık yaptı. Bir dönemler tarihi ilçeye gelen konukları ağırlayan Başkan Kusen, önümüzdeki dönem için de Belediye Başkanlığına aday oldu. İşte 90’lı yıllarda Hasankeyf’e gelen bir grup yabancı konuğu ağırlayan Kusen ve beraberindeki heyetten bir kare. O fotoğrafta Hasankeyf eski muhtarı merhum Turan da o heyete eşlik etmişti.

SEÇİM KAMPANYALARI BÖYLE BAŞLARDI

Burası Turgut Özal Bulvarı. Dörtyol’daki Eski GAP oteli önünde seçim startı veren Dönemin Demokrat Türkiye Partisi İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve Merkez İlçe Başkanı ise Sabri Gezici idi. 1994 seçimlerinin kampanyasını Dörtyol kavşağından başlatan DTP’li Yaşar ve Gezici, objektiflerimize böyle yansımıştı. Eski politikacı Hüseyin Yaşar, şimdi CHP İl Başkanı oldu. Sabri Gezici ise politikayı bıraktı. Eski seçim kampanyasından da bu kare geride kaldı.

Editör: TE Bilişim