Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Batman’ın sararan karelerini haftalar ve aylardır sizlerle buluşturan Batman Çağdaş rekora gidiyor. Yerel medyada bir ilki gerçekleştiren petrol şehrinin ilk günlük gazetesi 30-40 yıl öncesinin Batman’ın sararan karelerini okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor. İşte petrol kentinin dününe dair birkaç karesi daha…

ÖZAL ÇİFTİ, BATMAN’I SEVMİŞTİ

Tarih 7 Mayıs 1992. Batman’ı, 16 Mayıs 1990 tarihinde Türkiye’nin 72’inci ‘İl’i yapan Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal, iki yıl aradan sonra eşi Semra Özal’la birlikte Belediye sarayının açılışına katılmıştı. Batman ziyaretinde yorgun gözüken merhum Özal, eşi Semra hanımla birlikte Belediye’nin merdivenlerini tırmanırken, objektiflerimize böyle yansımıştı. Merhum Özal’ın yorgunluğu ise yüzüne yansımıştı. 90’lı yıllarda Özal çifti, memleketi Malatya kadar Batman’a gezi düzenlemişti.

ERBAKAN, BELEDİYE’DE

Yıl 1995. Saadet Partisi eski Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan, Batman Belediyesi ziyaretinde kalabalık bir heyetle karşılanmıştı. Dönemin Belediye Başkanı merhum Salih Gök’ün makamında oturan Erbakan’ın yanında eski Milletvekili Musa Okçu, Ali Suçin, eski politikacılardan Ekrem Direkçi, emekli albay Sait Ekinci, Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Ahmet Bilgin ve SP eski İl Başkanı Mehmet Fırat, objektiflerimize böyle yansımıştı.

SIRADIŞI BİR VALİYDİ

Efkan Ala’nın ilk Valiliği yaptığı yer Batman’dı. Turizmci özelliğiyle tanınan Vali Ala, fırsat buldukça tarihi ilçe Hasankeyf’te soluğu alırdı. Mağaralarda yapılan etkinliklere de önem veren Ala, Batman’dan sonra Diyarbakır Valiliğinin yolunu tutmuştu. Ardından da İçişleri Bakanlığı yapan Ala, aktif siyasete atıldı. Ala, hala Bursa Milletvekilliğini sürdürüyor. İşte Ala’nın, Hasankeyf’teki bir mağaradaki etkinlikten fotoğrafı.

ATATÜRK PARKI BÖYLEYDİ

Yıl 1985. Burası Atatürk Parkı. 34 Yıl önce kent dışında olan Atatürk Parkı’nın etrafında konut sayısı iki elin parmak sayısı kadardı. Hafta sonları gençler ve aileler, Atatürk Parkı’na akın ederdi. Kentin tek aile parkı konumundaki Atatürk Parkı’nda yıllar öncesinde muhabir Şehmus Ustabaşı, terzi Emin ile kuzeni TPAO emeklisi Necmettin Demir’le hatıra fotoğrafı çekmiş. Petrol şehrinin en eski parkı da hızla değişti.

Editör: TE Bilişim