Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Batman’ın ‘ilçe’ dönemindeki yöneticileri, salon sporlarına ilgi gösterirdi. Dönemin yöneticileri turnuvalarda bir araya gelirdi. O yıllarda Kaymakam ve yargı mensuplarının müsabakaları görülmeye değerdi. İşte Batman’ın sararan bir karelerinden bir kesit.

YÖNETİCİLERİN BİRLİKTELİĞİ

Yıl 1987. Dönemin ilçe yöneticileri TPAO Melih Gencay kapalı spor salonunda. Batman’ın eski Kaymakamlarından merhum Aydın Arslan ve Cumhuriyet Başsavcısı merhum Hikmet Yardımcı’nın da aralarında bulunduğu yargıçlar, objektiflere böyle yansımıştı. O yıllarda İlçe yöneticilerinin birlikteliği görülmeye değerdi. İşte TPAO’da bir Voleybol turnuvası müsabaka öncesinden dönemin yöneticilerinden bir hatıra bir kare. O karedeki Arslan ve Yardımcı aramızda yok.

İMAM HATİP LİSESİ’NDEN KİMLER GEÇTİ

1989-90 Eğitim-öğretim yılı. Tam 38 Yıl önce çekilen bu karede şimdilerde Batman’ın bazı il yöneticileri de var. Batman Çevre-Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Siirt AFAD eski İl Müdürü Ahmet Yıldız,  Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı M. Şah Yiğit, Batman Özel İdare Şube Müdürü Yusuf Çiftçi, TPAO Kristal park sorumlusu Ekrem Kaya, Gaziantep BİK Müdürü Serdar Çimen, Hasan Ekmen, ressam M. Ali Balibay ve esnaflardan Veysi Turan’ın da aralarında bulunduğu İmam Hatip Lisesi’nin o başarılı öğrencilerinin çoğu sevdikleri şehir Batman’dan kopmadı.

EFSANE KADROYDU

Batman Petrolspor’un amatör kümede olduğu dönemlerde forma giyen futbolcular parmakla gösterilirdi. 1970 ila 74 sezonunda forma giyen futbolcuları arasında kaleci Mithat, merhum Haris Geyik, Aydın Aydın, İsmail Bağdu, merhum Rasim Baysal, Abit Talli, Vanlı Sacit, Sivaslı Cahit Ak, Şazi, Şinasi Bayam ve Muzaffer Koyuncu vardı. Antrenörlüğünü merhum Nihat Toğuç’un yaptığı Batman Petrolspor’un Akyürek semtinde oturan unutulmaz futbolcularından Şinasi Bayam, petrol şehri için şunları söylemişti: “Hayatımın en güzel günleri Batman’da geçmişti.”

YÖNETİCİLER YER SOFRASINDA

Yer: 1’inci cadde. Tapan fotoğraf stüdyosunda dönemin Batman Kaymakamı merhum Aydın Arslan ve ilçenin bazı yöneticileri, bağdaş kurup öğle yemeğinde objektiflere böyle yansımıştı. Fırsat buldukça esnaf ziyareti yapan yöneticiler, esnafa konuk olurdu. İşte 1987 Yılında dönemin Kaymakamı Aydın Arslan ile bazı yöneticiler, fotoğraf sanatçısı Kemal Tapan’ın, eski mekanında öğle yemeğinde bir arada olduklarının karesi. Dönemin yöneticileri arasındaki o hoşgörü ortamından bir kare.

Editör: TE Bilişim