BATMAN LİSESİ’NİN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ
Batman-Diyarbakır il sınırındaki Malabadi Köprüsü bir zamanlar Batman Lisesi öğrencilerinin gezi güzergahıydı. Tarihi yakından tanımak için dönemin yöneticileri Batman Lisesi’nin ilk öğrencilerini Malabadi’ye götürürlerdi. İşte, 1970’li yıllarda şimdilerde İstanbul’da giyim sektörünün iddialı isimlerinden Vehbi Canpolat, TÜPRAŞ emekçisi Hayrullah Bulut ve Aydın Orhan’ın Malabadi’de çektikleri hatıra fotoğrafı.

KÖPRÜ KİMLERİ AĞIRLAMADI Kİ…
Sınırdaki o tarihi köprünün dili olsa da o 45-50 yıl öncesini anlatsa 2 ilin sınırındaki Malabadi’de bir dönemler Batmanlı gençler oraya akın ederdi. Yine Batman Lisesi’nin öğrencilerinden Aydın Orhan, İbrahim Şen, Kenan Şen ve Hayrullah Bulut 46 yıl önce o köprüde objektiflere böyle tebessümde bulunmuşlar.

52 YIL ÖNCESİNİN KARESİ
Tarih 10.05.1969. Burası, Cumhuriyet mahallesindeki eski ilkokulun bahçesi. Yıllar öncesinde çekilen bu karede o dönemler öğrenciler siyah önlük giyerdi. Kısıtlı imkanlarla eğitimlerini sürdüren o öğrencilerden biri de Adanalı Ketle ailesinin ferdi Fahri’ydi. Batman’da ilk tatlı ustalarından olan Ketle ailesi, okulların önünde tatlı ürünlerini öğrencilere satardı. Elmalı şekerden pamuk şekerine kadar öğrenciler bu ailenin imalat ürünlerine akın ederdi. İşte 52 yıl öncesinde Şükrü Oğuz, Hayrullah Bulut ve Fahri Ketle’nin birlikte çektikleri o hatıra kare.

AYRILMAZ İKİLİYDİLER
Batman Lisesi’ni birlikte okuyan, vatani görevlerini de Isparta’da yerine getiren ve iş hayatında da TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nde uzun yıllar çalışan Hayrullah Bulut ve Bahri Tunç, ayrılmaz ikiliydiler. 1984 yılında TÜPRAŞ dolum tesisleri önünde Tunç ve Bulut objektiflere böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim