Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*1987 ila 88 Yılları arasında Batman Kaymakamlığı yapan Kaymakam merhum Aydın Arslan’dı. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nü ayakta tutan eski ünite müdürlerinin çoğu şimdi aramızda yok. TP’de yetişen yöneticiler, bir süre başkentte çalıştıktan emekliye ayrıldı. Petrol şehrinin farklı karelerini sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz…

İLÇE DÖNEMİN YÖNETİCİLERİ

Yıl 1988. Yer Midyat Garajı. Uzun yıllar Midyat Garajı’nda hizmet veren Batman Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarete giden dönemin Batman Kaymakamı merhum Aydın Arslan’a, eşlik ilçe yöneticilerinin arasında dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul, İlçe Jandarma eski Komutanı Üsteğmen Süleyman Doğan ve Milliyet Gazetesi Batman eski muhabiri Kemal Tapan da yer alıyor. 40 Yılı aşkın süredir BATSO Başkanlığını yapan merhum Mehmet Teymur, heyeti Midyat garajı girişinde böyle karşılamıştı.

TP’DE İZ BIRAKAN YÖNETİCİYDİLER

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde 1970 ila 2000 yılları arasında iz bırakan bazı ünite müdürleri şimdilerde aramızda yok. Niyazi Rende, Ümit Avcı, merhum Selahattin İnağ ile Batman Petrolspor eski futbolcularından İsmail Baysal’ın kayınpederi merhum İsmet Turan’ın hatıra karesi. O yöneticiler, Türkiye Petrolleri’ne yaptıkları hizmetlerle hep anıldılar.  

O EMEKÇİLER BİR BİR ARAMIZDAN AYRILDI

Batman, Türkiye Petrolleri ile var oldu. O kuruluşa da yıllarını veren emekçiler, bir süre önce aramızdan göçtü. Merhum Şefik Aybar, 1999 yılında İzmit-Gölcük depreminde hayatını kaybeden Haris Geyik, TPAO eski Bölge Müdürlerinden Süreyya Ekin’in oğlu Ahmet Ekin ve Ümit Avcı’nın, 1985 yılında TP Batman Bölge Müdürlüğü tesislerinde çektikleri fotoğraftan geride kalan bir kare. Bir dönemler merhum Aybar ve Geyik, TP’nin sempatik simalarındandı.

70’LERİN CUMHURİYET MEYDANI

Batman’ın Cumhuriyet  meydanı 70’lerde ‘ilçe panayırı’ gibiydi. Dönemin Belediye Başkanı merhum Mustafa Ramanlı’nın, 1970’li yılların ortalarında getirdiği ‘Halk otobüsleri’ meydandaki Atatürk anıtı önünde yolcu beklerdi. Taksi duraklarının olduğu meydan, bir başka hareketliydi. Son 40 yılda Batman’ın ilk ‘meydanı’ da hızla değişen alanlar arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilişim