Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

90’lı Yılların başına kadar Turgut Özal bulvarı EML önü ve şimdi ki Migros’un bulunduğu alan kamyoncuların bir araya geldiği alandı. Yeryüzünün en güzel düğünleri ise mahalle aralarında olurdu. 2000’li Yılların başında ise eski Devlet hastanesi Başhekimliğini merhum Dr. İsmet Taş yapıyordu. PTT’nin üçüncü Başmüdürü ise Adanalı Ramazan Tangsak’tı. İşte Batman Çağdaş’ın arşivinden bir kesit kare daha…

BU GÜZERGAH KAMYONCULARINDI

Şimdilerde petrol kentinin kalbi konumundaki Turgut Özal bulvarı 1990’lı yılların ortalarına kadar kaderine terk edilmiş bir güzergahtı. Daha çok nakliyecilik yapan kamyoncuların bulunduğu caddenin son 25 yılda bu kadar değişeceğini kimse tahmin edemiyordu. İşte 90’lı yıllarda işleri kesat giden bir grup kamyoncu esnafı, şimdi ki Migros merkez şubesinin bulunduğu yerde objektiflerimize böyle poz vermişti.

YERYÜZÜNÜN EN GÜZEL DÜĞÜNLERİYDİ

Yıl 1988. Burası Batman Öğretmenevi’nin bulunduğu sokak. Bir mahalle sakinin düğününe renk katan Grup Batman ekibiydi. Batman’ın tanınan sanatçılarından Bayram Kalkan’ın da konuk sanatçı olarak katıldığı o mahalle düğünü renkli geçmişti. Salonların olmadığı dönemlerde yeryüzünün en güzel düğünleri olarak bilinen o düğünler de tarih oldu.

İZ BIRAKAN BAŞHEKİM’Dİ

1998-2004 Yılları arasında eski Batman Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik yapan beyin ve cerrahi uzmanı Dr. İsmet Taş, disipliniyle adından söz ettirmişti. O yıllarda uyuz salgının yaşandığı Batman’da, eski Başhekim Dr. Taş,  Show TV’nin spikeri Reha Muhtar’ı, ilginç konuşmasıyla adeta susturmuştu. İşte Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’ın, eski hastanede makamında sohbet ettiği Dr. Taş, birkaç ay önce geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşama veda etti. Dr. Taş ve gazeteci Arslan’dan geride bu kare kaldı.

PTT BAŞMÜDÜRÜ TANGSAK’TI

1994-96 Yılları arasında Batman PTT Başmüdürü Ramazan Tangsak’tı. Telekom’un PTT’den ayrılmadığı dönemlerde, PTT parmakla gösterilen bir kurumdu. Yıllarca Meydan Mahallesi’ndeki Merkez Şube’de hizmet veren PTT’de ilk Başmüdürlüğü yapan isim Ziyaeddin Tanrıkulu idi. İkinci  Başmüdür ise Ali Yılmaz Şengül’dü. Şanlıurfalı Zülküf Ayhan’dan sonra Adanalı Ramazan Tangsak ise 1994-96’lı yılları arasında PTT Başmüdürlüğü görevini yaptı. 1996-2005 yılları arasında da Batmanlı Tayyip Kırşan, PTT Başmüdürlüğü görevini uzun yıllar sürdürdü. O eski Başmüdürlerin tamamı emekli oldu.

Editör: TE Bilişim