Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Son 25 yılda Batman’ın eski yöneticileri de siyasetçileri de değişti. O renkli simalar artık aramızda yok. 20 Yıl önce Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu etkinliklerine Vali ve il yöneticileri tam kadro katılırdı. Tarihi Hasankeyf’in içinden geçen Dicle nehri kıyısı ise yaz mevsiminde yerli ve yabancı konukların akınına uğrardı. İşte Batman’ın belleklerde iz bırakan birkaç karesi daha…

TP VE BELEDİYE YÖNETİCİLERİ BİR ARADA

Yıl 1996. Dönemin Batman Milletvekili Musa Okçu, Belediye Başkanı Salih Gök, TPAO eski Bölge Müdürü Talat Atalay, işadamı Davut Akyol, SP İl Başkanı Mehmet Fırat ve eski Petrolspor taraftarlarından Şehmus Iraz, Kristal Park’ta bir arada. O dönemler Petrolspor ile Belediyespor arasında dostluk dikkat çekiciydi. O karede yer alan Belediye Başkanı merhum Salih Gök, 1997 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İşadamı Davut Akyol ise iki hafta önce İstanbul’da yaşama veda etti. Yıllar önce kurum ve kuruluş yöneticileri arasındaki dayanışma ve birliktelik görülmeye değerdi.

HEM SERGİLERİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

1999 Yılında dönemin Valisi Temel Koçaklar, Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisine dönemin yöneticileriyle tam kadro katılmıştı. Eski Emniyet Müdürü merhum Öztürk Şimşek, Milli Eğitim Müdürü merhum Tevfik Kale, HEM Müdürü Latif Günay, Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Tarhan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Manap ve ÇATOM sorumlusu Şükran (Solmaz) Altun, objektiflerimize böyle yansımıştı. HEM’in yıl sonu sergilerindeki il yöneticileri ağırlama gelenekleri de şimdilerde kaybolmaya yüz tuttu.

DİCLE’DE ÇARDAK KEYFİ VARDI

Antik kent Hasankeyf’in eski yerleşim birimini ikiye bölen Dicle nehri, her yaz mevsiminde yüzlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrardı. Dicle nehri kıyısında kurulan çardaklar yaz mevsiminde bir başka olurdu. Nehir kıyısındaki Yolgeçen hanı ise tıklım tıklım olurdu. Şimdilerde ne Dicle kıyısındaki çardaklar ne de Yolgeçen hanı kaldı. 90’lı yılların bu manzarası artık yok.

BELEDİYESPOR VE 16 MAYIS STADI

Batman Belediyespor’un bu kadrosu tarih yazdırmıştı. 1985-86 Yılında Batman amatör kümede şampiyon olup Elazığ’da da 3. Lig terfi maçlarında aldığı sonuçlarla 1987-88 futbol sezonunda 3. Lige ‘merhaba’ diyen Belediyespor’un fedakar futbolcuları, Batmanlı gençlerden oluşuyordu. Resmi müsabakalara açıldığında zemini toprak olan 16 Mayıs şehir stadında dönemin Belediyespor amatör takımındaki ilk futbolcular: “Kaleci merhum Erdoğan, Hüseyin Demirhan, Memduh Bağcı, Nuri Karaer, Abidin Aydın, Ahmet Göker, Şehmus Güneş, Ahmet Öcal ve Muhittin Altun.”

Editör: TE Bilişim