Barış Arslan

*1980 Yılı öncesine kadar Atatürk Parkı’na ünlü sanatçıların konserleri olurdu. Hakkı Bulut, Emrah ve Bedri Ayseli’nin de konuk olduğu Atatürk Parkı, etkinliklerin adresiydi. Balpınar beldesi, 1998 yılında dönemin Tarım İl Müdürü Erdal Özer’in girişimiyle seracılıkla buluşmuştu. Hep engellilerin yanında olan Batman eski Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, engelli çiftinin nikah törenini İluh Mahallesi’ndeki karakol bahçesinde yapmıştı. İşte Batman’ın dününden bir kesit kare…

HAKKI BULUT, ATATÜRK PARK’INDA

Yıl 1978. Dönemin ünlü sanatçılarından Hakkı Bulut, konser vermek için Batman’a konuk olmuştu. Sanatçı Bulut’un hayranları arasında halen giyim sektöründe Batmanlılara hizmet veren Nizamettin Sevim de vardı. Bir zamanlar petrol kentinin tek eğlence alanı olarak bilinen Atatürk Parkı’nda verilen konserlere Küçük Emrah, Bedri Ayseli, Burhan Çaçan ve Küçük Emrah gibi sanatçılar da katılmıştı. İşte Batman’ın 42 yıl öncesinden Atatürk parkındaki Hakkı Bulut’un konserinden bir manzara.

1998 YILINDA SERACILIK

Batman, seracılıkla 1998 yılında buluşmuştu. Uzun yıllar Batman’da Tarım İl Müdürlüğü’nü yapan Erdal Özer, Batman ovasının tahıl ambarı olarak bilinen Balpınar beldesinde seracılığın yaygınlaşmasına yönelik başlattığı proje tutmuştu. Dönemin Batman Vali Yardımcısı, Nevşehir ile Tekirdağ Valiliklerini  de yapan Mehmet Ceylan, Balpınar’daki seralarda incelemelerde bulunurken, objektiflerimize böyle yansımıştı. Seracılık, Batman’da 20 yılda iyi mesafe alan il oldu.

KARAKOL BAHÇESİNDE NİKAH TÖRENİ

Yıl 1997. Dönemin Batman Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan’dı. 3 Aralık Engelliler Günü’nde Batman’da engelli çiftin nikah törenini İluh Mahallesi’ndeki karakol bahçesinde yapan Erkan, bir ilke imza atmıştı. Engelli çifte beyaz eşya sürprizinde de bulunan Batman eski Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, semt sakinleriyle birlikte katıldığı törende, o çiftin nikah şahitliğini de yapmıştı. İşte nikah töreninde çifti kutlayan eski Emniyet Müdürü Erkan ve sunuculuk yapan polis memuru objektiflerimize böyle yansımıştı.

NEREDE O PETROL!

1995-96 Sezonunda kurduğu güçlü ekiple petrol şehrinin 2. Lig özlemini gideren Batman Petrolspor’un genç, dinamik ve tecrübeli futbolculardan oluşan kadrosu, futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. O dönemler idmanlarını BOTAŞ bitişiğindeki sahada yapan Kırmızı-beyazlıların kadrosundaki Bitlisli Faruk, Ankaralı Muhammed, İstanbullu Aydın, Ağrılı Şeref, Batmanlı Ahmet Türe ve masör Selim, sıcağa aldırış etmeden formalarını terletirdi. İşte 103 golle şampiyon olan Petrol’ün o eski kadrosundan bazı futbolcular.

Editör: TE Bilişim