Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

2000’liYılların başında dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar, çok amaçlı toplum merkezlerinin daha çok kenar mahallelerde açılmasını isterdi. Batman’la birleşen Akça köy ilkokulu Müdürü ise tecrübeli eğitimci Şerif Künteş’ti. TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’ndeki o renkli yıldönümü görüntüler de geride kaldı. İşte Batman Çağdaş’ın belleğindeki sararan fotoğraflar…

İLK ÇATOM MOBİL’DEYDİ

Batman’da Çok Amaçlı Toplum Merkezleri, 2000’li yılların öncesinden açılmıştı. Dönemin  Valisi Temel Koçaklar, eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Tarhan, Valilik-Basın Halkla İlişkiler Müdürü İzzet Siraçoğlu ile birlikte İpragaz Mahallesi’ndeki ilk ÇATOM binasının açılışındaydı.ÇATOM’lardan sorumlu olan Şükran Altun’un da katıldığı o açılıştan geride bu kare kaldı.

20 YIL ÖNCE AKÇA OKULU

Batman’la birleşen Akça (Tilmiz) köyü okulu bir dönemler, köyler arasında ‘örnek’ eğitim yuvası seçilmişti. Şimdilerde emekli olan Şerif Künteş’in müdürlüğünü yaptığı Akça köyü eğitim yuvası çevre düzenlemesiyle 1999-2000 eğitim-öğretim yılında ‘çevreci eğitim yuvası’ seçilmişti. İşte 20 yıl öncesinin eğitim yuvasında okuyan öğrenciler. O dönemin öğrencileri şimdi birer genç.

DUAYEN GAZETECİ, TECRÜBELİ POLİTİKACI

Yıl 1995. Dönemin Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi duayen gazeteci Sedat Engin’in konuğu Batman eski Milletvekili Faris Özdemir’di. O dönemler 5 yıllık ‘il’ süreci olan petrol şehrinin sorunlarını Hürriyet Gazetesi’ne değerlendiren eski politikacı Milletvekili Özdemir’in açıklaması yankı uyandırmıştı. İşte Özdemir ile Ergin’in o söyleşiden geride kalan fotoğrafı.

RAFİNERİ’DE GELENEKSEL YILDÖNÜMLERİ

1955 Yılından beri Batman’da bacası tüten TÜPRAŞ Batman Rafinerisi özelleştirilmeden önce yıldönümü etkinlikleri kentte konuşulurdu. Rafineri çalışanları, ünite müdürlerinin yanı sıra il yöneticileriyle bir arada olurdu. Yöneticilerin tam kadro katıldıkları TÜPRAŞ Rafineri yıldönümü etkinlikleri renkli geçerdi. 1997 Yılında dönemin Garnizon Komutanı emekli albay Muharrem Atak, TÜPRAŞ eski emektarlarından Halil Yılmaz’a takdirnamesini verirken o an objektiflerimize böyle yansımıştı. 90’lı Yıllardaki TÜPRAŞ’ın etkinlikleri geride kalırken, şimdilerde şehir o etkinliklerden habersiz.

Editör: TE Bilişim