Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*Batman’ın 3’üncü Valisi Zeki Şanal, Halk Eğitim’in etkinliklerini önemserdi. O dönemler HEM’in sergileri şimdi ki Öğretmenevi giriş salonunda açılırdı. 2000 Yılında Batman Valisi Temel Koçaklar, Vergi haftası etkinliklerinde Defterdarlık kadrosunu makamında kabul ederdi. 1998 Yılında Beşiri Kaymakamı olan Mustafa Yemlihalıcıoğlu, 2009’da Artvin Valisi oldu. Petrol şehrinin dününe dair fotoğrafları.

92’DE HALI SERGİSİ

Yıl 1992. Bir dönemler halı dokuma tezgah sayısının 400’ü geçtiği Batman’da, bir çok aile geçim kaynağını halı dokumacılığından kazanıyordu. Batman’ın üçüncü Valisi olan Zeki Şanal, il döneminin ilk Halk Eğitim Merkezi Müdürü olan şimdi ki Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren’den bilgi aldığı an objektiflerimize böyle yansımıştı. O dönemler etkinlik ve sergilerin adresi şimdi ki Batman Öğretmenevi idi. İşte 1992 Yılında Batman’ın ilk halı sergisinden bir manzara.

1998’DE DEFTERDARLIK KADROSU

1998 Yılında Batman’ın Defterdarı Ramazan Türkan’dı. Vergi haftası etkinliğinde ilk ziyareti dönemin Valisi Temel Koçaklar’a yapan eski Defterdar Türkan yönetimindeki Batman Defterdarlığında görev yapan eski Muhasebe Müdürü Osman Koçaş, şimdilerde Karabük Defterdarlığı görevini sürdürüyor. Meydan Mahallesi’nde yıkımı yapılan eski vilayet konağında dönemin Valisi Koçaklar, Defterdarlık ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirmişti.

BEŞİRİ’DEN ARTVİN VALİLİĞİNE

Yıl 1998. Batman’ın Beşiri ilçesinde görev yapan Kaymakam Mustafa Yemlihalıoğlu, köy okullarına yaptığı ani denetimlerle adından söz ettirmişti. 20 Yıl öncesinin Aralık ayında elinde tandır ekmeğiyle dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürüyle birlikte köy okullarına çıkarma yapan Yemlihalıoğlu, objektiflerimize böyle poz vermişti. Yemlihalıoğlu, 2009-2011 yılları arasında Artvin Valiliği yapmıştı.

FEDAKAR KAPTANDI

Eski Kızıltepespor ve Mardinspor’dan sonra Ankara PTTspor’da uzun yıllar forma giyen Seyithan Özdaş, Batman Belediyespor’a 1992-93 futbol sezonunda  transfer olmuştu. Centilmen ve beyefendiliğiyle bilinen Özdaş, uzun yıllar Batman futboluna katkıda bulundu. Aktif futbolu Batman’da bırakan Özdaş, hala kopamadığı futbolda teknik direktörlük görevini sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim