Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

O HASTANENİN DİLİ OLSA DA KONUŞSA

Hala Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet veren eski Batman SSK Hastanesi’nin dili olsa da dünü anlatabilse. Yıl 1995… Dönemin Valisi Salih Şarman, Belediye Başkanı merhum Salih Gök ve beraberindeki heyeti, Başhekim vekili Dr. İzzettin Sütçü, eski Hastane Müdürü İbrahim Doğu ve başhemşire, binanın o küçücük arka kapısında karşılarken, o dönemler yıkılmayan lojmanlar da objektiflerimize böyle yansımıştı. Şimdi ne o eski hekim ve idareciler var, ne de o eski hastane. O SSK binasının fiziki yapısı da değişti.

FEDAKAR ECZACIYDI

1980 ila 2000 Yılları arasında eczacılık yapan Silvanlı Münir’i, Batman’da tanımayan yoktu. SSK Hastanesinin hemen karşısındaki küçücük eczanede ‘ilçe’ döneminde petrol şehrindeki vatandaşların ilaçlarını karşılayama çalışan eczacı Münir, sağlık camiasının da sempatik ismiydi. Parası olmayan dar gelirlilerin ilaçlarını bedava karşılayan Silvanlı eczacı Münir, çok sevdiği Batman’dan uzun bir süre önce ayrıldı. Dr. Merhum İzzettin Sütçü ile eczacı Münir çektikleri hatıra fotoğraftan geride bu kare kaldı.

SSK GÖZDE HASTANEYDİ

Yıl 1996’nın Ramazan bayramı. Protokolün bayramlaşma ziyaretlerinin sürdüğü yerlerden biri de SSK Batman Hastanesi idi. Dönemin Vali Salih Şarman ve beraberindeki askeri erkanı karşılayan Başhekim Vekili Dr. merhum İzzettin Sütçü, o dönemlerde hastanenin sorunlarını da Vali Şarman’a anlatmıştı. SSK hastanesi, 1974 yılından beri Batmanlılara hizmet veren en eski sağlık kuruluşuydu.

YARDIMSEVER HEKİMDİ

Geçirdiği kalp krizi sonucu erken yaşta hayata veda eden Batmanlı hekim Dr. İzzettin Sütçü, yıllarını SSK Batman hastanesine vermişti. Dar gelirlilerin tedavi olmasında elinden çabayı gösteren Dr. Sütçü, ilaç alamayan bazı kimsesizlere de nakdi yardımında bulunmayı bir görev bilirdi. İşte SSK hastanesindeki çalışma masasında bir yardımlaşmada Dr. Sütçü, katkıda bulunduğu an objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim