Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Batman’ın son Kaymakamı Ali Ülger’di. 14 Mart Tıp Bayramı’nda dönemin yöneticileri ile sağlık çalışanları bir arada olurdu. Eski SSK Batman hastanesinin fedakar yönetici ve hekimleri, kısıtlı imkanlara rağmen sağlık alanında örnek çalışmalara imza atardı. Batman’a iki kez şampiyonluk getiren tecrübeli Teknik Direktör Halil Güngördü’nün ekibi ise futbolseverleri tribüne çekerdi. İşte eski Batman’dan farklı kareler…

TIP BAYRAMLARI BÖYLE GEÇERDİ

Yıl 1989. Yer Türkiye Petrolleri 1 nolu misafirhanesi. 14 Mart Tıp bayramının etkinliğine Batman’ın son Kaymakamı Ali Ülger, Batman eski SSK Hastanesi Başhekimi Dr. Yaşar Mete, aynı masada oturan ve bugün aramızda olmayan laboratuvar Yalçın Çelik ve Dr. İzzettin Sütçü’nün aralarında bulunduğu etkinlikten geride bu fotoğraf kalırken, ilçe dönemindeki etkinlikler kentte günün konusu olurdu. Dönemin etkinliklerine salonlar dar gelirdi.

RAFİNERİ EMEKÇİLERİNE SAĞLIK KONTROLÜ

Tarihi bir kare de TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nden. Yıl 1988. Rafineri emektarlarından Burhan Fidanlık, ve Şeref Özekinci’nin bulunduğu o emekçileri, SSK hastanesinin iz bırakan hekimlerinden İzzettin Sütçü, sağlık kontrolünden geçirmişti. 6 Ayda bir rafineri çalışanlarının sağlık kontrolleri yapılırdı. Sağlık muayenelerinden önce eski rafineri emekçilerinin hatıra karesi objektiflere böyle yansımıştı.

ESKİ ECZACILAR BİRARADA

Batman’ın eski eczaneleri daha çok eski SSK hastanesi yakınında hizmet verirlerdi. Batman’ın eski eczacılardan Silvanlı Münir’di. SSK eski Muhasebecisi Muhsin Yeşilmen ve bir dönemler eczacıların moral hocası olan merhum Dr. İzzettin Sütçü, şimdi ki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi karşısında uzun yıllar eczane işletmeciliği yapan Silvanlı eczacı Münir beyle hatıra fotoğrafı çektirmişti.

BELEDİYESPOR’UN 2’İNCİ ŞAMPİYONLUĞU

24 Yıllık profesyonel ekip Batman Belediyespor, sahipsizlikten kapısına kilit vurulsa da petrol şehrine iki kez şampiyonluğu yaşatan ekipti. Tecrübeli Teknik Direktör Halil Güngördü yönetimindeki Turuncu-mavililer, 1992-93 sezonunda 2. Lige ikinci kez yükseldiğinde şehirde yer yerinden oynamıştı. 16 Mayıs şehir stadındaki Batman Belediyespor, Yüksekova maçında stat ‘gelin’ gibi süslenmişti. Dönemin Kulüp Başkanı Ataullah Hamidi, Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan’ın da bulunduğu şeref tribünü ile tribünler tıklım tıklımdı. Kurban kesiminin yapıldığı o şampiyonluk maçında dönemin Gençlik ve Spor Müdürü Abdulkadir Ekmen, Belediyespor Asbaşkanı Süleyman Güç, Dr. İzzettin Mete, Petrolspor eski yöneticisi Şehmus Öney, Belediyespor kaptanı kaleci Ahmet Ziya, Yusuf Gönül, Şanlıurfalı İsmet, Hamit Kanağı ve iz bırakan Teknik Direktör Halil Güngördü, objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim