Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

FP LOKALİNDE SEÇİM NABZI

Yıl 1993’ün Aralık ayı. 1994’ün yerel seçimine kapatılan Fazilet Partisi adayı merhum Salih Gök’tü. Dönemin FP Batman İl Başkanı ise Abdurrahman Ekmen’di. 1’inci cadde de peron yakın iş merkezinin ikinci katını seçim lokaline dönüştüren Batman eski Belediye Başkanı merhum Salih Gök ile FP İl Başkanı Abdurrahman Ekmen’i, Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan dinlemişti. İşte 25 yıl öncesinin seçim kampanyasından bir fotoğraf.

İLK YATILI BÖLGE OKULUYDU

Batman kent merkezinin ilk Yatılı Bölge Okulu konumundaki eğitim yuvasının temeli 1992 yılında atılmıştı. Batman-Hasankeyf karayolu üzerindeki eğitim yuvası, 5 yıl bir sürede tamamlanmıştı. 750 Öğrenci kapasiteli Binatlı köyü yakınındaki Yatılı Bölge Okulu, özellikle köy ve mezralarda eğitim imkanı bulamayan öğrencilerin akınına uğramıştı. YİBO’nun ilk kurucu Müdürü ise Süleyman Demirhan’dı.

İNSAN HAKLARI BAKANIYDI

Eski siyasetçi Adnan Ekmen, kısa bir dönem İnsan Hakları’ndan sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. SHP iktidarında Devlet Bakanlığı yapan eski politikacılardan Ekmen, makamında objektiflerimize böyle yansımıştı. Ekmen, şimdi de sağlık sorunu nedeniyle Ankara’da tedavi görüyor. İşte İnsan Hakları Bakanlığı döneminde Ekmen’in objektiflerimize yansıyan karesi.

ŞEHİR STADI RENGA RENKTİ

Tam 35 yıldır profesyonel takımlara ev sahipliği yapan 16 Mayıs şehir stadı, aynı zamanda resmi bayram törenlerinin de adresiydi. 1997-98 futbol sezonunda Batmanlı futbolseverlere 2. Lig play-off heyecanı yaşatan Petrolspor’un maçlarına Jandarma Bando bölüğü renk katmıştı. Futbolseverler ile Mehmetçik iç içe Kırmızı-beyazlı ekibe destek veriyordu. İşte Petrolspor’un şampiyonluk maçında Jandarma bandosundan bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim