Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*Batman’ın ilk kuaförü şimdi ki Altın başak otelinin altında hizmet veriyordu. Yine petrol şehrinin eski terzilerinden Nuri Ekinci de yıllarca Gülistan Caddesi’nde altın makasıyla hizmet verirdi. 2000’li Yılların başına kadar Turgut Özal bulvarı derme-çatma binaların ağırlıklı olduğu bölgeydi. O bulvar son yıllarda hızla değişti.

YAŞAR İLK KUAFÖRLERDENDİ

Batman’ın ilk kuaförleri arasında Ramazan Yaşar vardı. Uzun yıllar Cumhuriyet caddesi güzergahındaki Altınbaşak otelinin zemin katında kuaförlük yapan Yaşar, ilçe döneminden İl’e kadar Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın tiryakisiydi. 1990 Yılında İstanbul’un yolunu tutan Batman’ın eski kuaförlerinden Yaşar, hala mesleğini Esenyurt’ta sürdürüyor. Yıl 1988. Kuaför Ramazan Yaşar, Batman Çağdaş’ı eski mekanında okurken objektiflerimize böyle yansımıştı.

EKİNCİ, TANINAN TERZİYDİ

Gülistan caddesinde uzun yıllar altın makasıyla bilinen tüccar terzi Nuri Ekinci, bir dönemler protokol mensuplarının kıyafetlerini dikerdi. Batman’dan önce İstanbul Dikimevi’nden aldığı diplomayla memleketinin yolunu tutan eski terzilerden Nuri Ekinci, Gülistan Caddesi’nde uzun yıllar hizmet verdikten sonra 12. Cadde girişinde mesleğini sürdürdü. İşte eski terzilerden Ekinci’nin 90’lı yıllardaki Gülistan caddesindeki mekanından bir kare.

BURASI TURGUT ÖZAL BULVARI

Burası Turgut Özal bulvarı Sanat sokağı karşısındaki Sinika iş merkezi bitişiği. 2000 Yılına kadar o güzergahta binaların bir bölümü giydirilmemişti. Batman’ın ‘İl’ oluşunun üzerinden 10 yıl geçtikten sonra hızla gelişen Turgut Özal bulvarında çok katlı binalar yükseldi. İşte 18 yıl öncesinden şimdi ki gözde bulvardan bir manzara.

ESKİ HASTANE VE ESENTEPE

Burası Batman eski Devlet hastanesi bahçesi. Yıl 1998. Dönemin Devlet Hastanesi Müdürü Sabahattin Hamidi, hastane ek bahçenin giriş zeminin beton serim çalışmalarını denetlerken objektiflerimize böyle yansımıştı. O dönemlerde Esentepe  ve hastane iç içeydi.

Editör: TE Bilişim