Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Batman’ın tanınan simaları bir bir göçtü. Batman eski SSK hastanesinde iz bırakan Dr. İzzettin Sütçü, eğitimci Eyüp Balıkçı ve eski Belediye Başkanı Salih Gök, etkinliklere renk katardı. Türkiye Petrolleri’nin yıldönümleri ise bir başka geçerdi. İşte şehrin nostaljisinden bir kesit kare.

BALIKÇI VE SÜTÇÜ, BAYRAM ETKİNLİĞİNDE

Batman’da sağlık camiasının sevilen simalarından Dr. İzzettin Sütçü ile uzun yıllar eğitim camiasına hizmet veren Mehmet Emin Şimşek Okulu Müdürü Eyüp Balıkçı, Belediye’de yıllar önce dini bir bayramda objektiflere böyle yansımıştı. O bayramlaşma töreninde eski İluhlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerinden Muhittin Altun ve İlhami Oran da bulunuyor. Bir dönemler Batman’ın tanıdık sempatik isimleri şimdi aramızda yok.

BAŞHEKİM YARDIMCISIYDI

Dr. Yaşar Mete’nin uzun yıllar Başhekimlik yaptığı eski SSK Batman Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini ise Dr. İzzettin Sütçü de uzun yıllar sürdürdü. Yıl 1995. Dönemin Valisi Salih Şarman, Belediye Başkanı merhum Salih Gök ve askeri erkanını Başhekimlik makamında ağırlayan emektar Dr. Sütçü, hastanede iz bırakan hekimlerdendi.

HASTANEDEN KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ

1974 Yılından 2000’li yılların başına kadar ‘SSK Batman hastanesi’ olarak hizmet veren şimdi ki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi, petrol kentinin tek hastanesi konumundaydı. Hekimliğinin büyük bölümünü SSK hastanesinde geçiren Başhekim Yardımcısı Dr. Sütçü, 1996 yılında makamını ziyaret eden eski Belediye Başkanı Salih Gök ve eski Sağlık İl Müdürü Dr. Alaattin Sever Aydın ve TP eski Bölge Müdürü Erdal Ahıska, objektiflere böyle yansımıştı.

TP’DE BİR YILDÖNÜMÜ

Burası Türkiye Petrolleri Kristal Parkı. TP’nin yıldönümü etkinliğine katılanlar arasında Dr. Merhum İzzettin Sütçü, eski Devlet hastanesi Müdürü Sabahattin Hamidi, Devlet hastanesi eski Başhekimi Dr. Ahmet Yıldız ve Halit Beytüt’ün de aralarında bulunduğu o yıldönümünden geride bu kare kaldı.

Editör: TE Bilişim