Barış Arslan

*Batman’da iz bırakan eski Milli Eğitim Müdürlerinden Fazıl Kardaş, eğitimin her etkinliğinde var. Batman Midyatlılar Derneği’nin açılışını yapan Belediye Başkanı Salih Gök ve ilk dernek Başkanı Abdulsamet Akan, şimdi adamızda yok. 2000’li yıllarda Kültür Turizm Müdürlüğü yapan İstemihan Talay, yolgeçen mağarasında dinlenmişti. İşte, sararan bazı kareler.

 EĞİTİMİN ÇITASINI YÜKSELTMİŞTİ

2000-2003 Yılları arasında Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yapan Fazıl Kardaş, kentte eğitimin çıtasını yükselten yöneticiydi. Etkinlikleri kaçırmayan Kardaş, Kapalı Spor Salonu’nda dönemin Vali Yardımcısı ve Hasankeyf Kaymakamı ile birlikte halay çekerken objektiflerimize böyle yansımıştı. Batman’da Milli Eğitim Müdürleri arasında iz bırakan Kardaş, hala Ankara’da özel bir eğitim kurumunda hizmet veriyor.

KADERE BAK

1994 ila 1997 yılları arasında Batman Belediye Başkanlığı yapan Salih Gök, görevinin bitmesine 7 yıl kala geçirdiği kalp krizi sonucunda hakkın rahmetine kavuşmuştu. Batman’da ilk şube açan Midyat Derneği’nin açılışına katılan Başkan Gök, Akan fotoğraf stüdyo sahiplerinden ve Midyatlılar Derneği eski kurucu Başkanı Abdulsamet Akan objektiflerimize böyle yansımıştı. İki Başkan da hakkın rahmetine kavuşurken, Midyatlılar Derneği Şubesinin açılışından geride bu kare kaldı.

BAKAN YOLGEÇEN HANI’NDAYDI

1997-2002 Yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan İstemihan Talay, konuk olduğu tarihi ilçe Hasankeyf’te Yolgeçen hanı mağarasında günün yorgunluğunu atmıştı. Sıcak yaz mevsiminde Batman’a konuk olan eski Bakan Talay, Dicle Nehri kıyısındaki mağarada dinlenmeyi tercih etmişti. İşte Bakan Talay, mağaradaki lavaboda elini yıkarken objektiflerimize böyle yansımıştı.

TARİHİ STADA SEYİRCİ AKINI

TP’nin tarihi stadının dili olsa da ev sahipliği yaptığı müsabakaları anlatabilse. Zemini toprak olan statta zevkli ve çekişmeli müsabakalar yaşanandı. 2. Ligde mücadele eden Batman Belediyespor, bir dönemler maçlarını Türkiye Petrolleri’nin stadında oynardı.  Stadın tribünleri yetersizdi ama stadın çevresindeki doğal tribün dolup taşardı. 2. Lig’e yeni yükseldiği dönemde Belediyespor’un bir müsabaka öncesinde maça çıkan eski futbolcuların gülen yüzleri objektiflerimize böyle yansımıştı. Belediyespor’da forma giyen eski sporculardan kaleci Kenan, forvet Sabahattin ve Yılmaz’ın bulunduğu karede yüzlerce taraftar doğal tribünde maçı izlerken.

Editör: TE Bilişim