Barış Arslan

* Şimdi ki Gültepe ile Tilmerç mahallelerinin 2000’li yıllarda kesiştiği manzara ilginç. Aydın Arslan caddesindeki Türk Eğitim Vakfı’nın ek binasının inşaatına 1997 yılında başlanılmıştı. Yavuz Selim Mahallesinde ilk ÇATOM binası ise 1998 yılında açılmıştı. İşte düşündürten bazı kareler…

TİLMERÇ KÖYDÜ, GÜLTEPE YOKTU

Yıl 2000. Batman-Diyarbakır eski karayolunda bir trafik kazasını görüntülediğimizde, 18 yıl öncesinin çarpıcı bir karesi bugün bu şehrin ne kadar hızlı geliştiğini gözler önüne seriyor. Takla atan transit bir aracın kaza yaptığı yer şimdi ki Gültepe mahallesinin tam göbeği. O dönemde o çöl ortasında inşaatı gözüken yapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı yurt binası ile lojman. Hemen karşısındaki yerleşim birimi ise Tilmerç köyü. O zamanlar pamuk ekiminin yapıldığı o alan ise şimdilerde çok katlı apartmanların olduğu bölgeye dönüştü. İşte 18 yıl öncesinde şimdi ki Tilmerç köyünün etrafının boş olduğunu gösteren fotoğraf.

EĞİTİM VAKFI OKULU 97’DE BÜYÜDÜ

Burası Kültür ile Pınarbaşı mahallelerini bir birinden ayıran Türk Eğitim Vakfı okulu binası. Eski Aydın Arslan cadde girişindeki eğitim binasına 1997 yılında ek binası kazandırılmıştı. 3 Katlı binanın fiziki yapısı yetersiz kalmıştı. Semtteki öğrenciler, başka mahallelerdeki okulların yolunu tutuyordu. Ek binanın inşaatı yükselince o an objektiflerimize böyle yansımıştı. Şimdilerde yüzlerce öğrencinin eğitim göründüğü Kültür Mahallesindeki eski okuldan 1997 fotoğrafı.

İLK ÇATOM YAVUZ SELİM’DEYDİ

Yıl 1998. Dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu eski İl Müdürü Ali Tarhan ile birlikte Yavuz Selim Mahallesinde çok amaçlı toplum merkezinin açılışında bir grup kursiyer ve öğrenciyle objektiflerimize böyle yansırken, dönemin İl Müdürü Tarhan, konuşma kürsüsünün olmadığı bina önünde not tuttuğu küçük kağıttan açılış konuşmasını yaparken, ilk ÇATOM binasından da geride bu fotoğraf karesi kaldı.

Editör: TE Bilişim