Barış Arslan

*1984 Yılında Batman ilçeyken petrol şehrine çıkarma yapan dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal, geçmişi 150 yıla dayanan Beşiri’de dönemin politikacı ve yöneticileriyle bir araya gelmişti. O eski simaların bir bölümü şimdi aramızda değiller. Yine eski ilçe Beşiri’de 1965 yılında ortaokula giden öğrencilerin bazıları müsteşarlığa kadar yükseldi, bazıları ise mühendis oldu. İşte Batman ve Beşiri ilçesinden bir kesit fotoğraf.

TURGUT ÖZAL, BEŞİRİ’DE

Yıl 1984. Dönemin Başbakanı Turgut Özal, Batman’dan sonraki durağı Beşiri ilçesiydi. Anavatan Partisi’nden Belediye Başkanı seçilen merhum Ahmet Karabulut, ANAP Beşiri ilçe Başkanı Halil Taş’la tokalaşan Özal’ı izlerken, objektiflere böyle yansımıştı. Merhum Özal ile Karabulut şimdi aramızda değiller. O tarihi fotoğraftan geride bu kare kaldı.

ÖZAL’IN BEŞİRİ HATIRASI

Politikada iz bırakan eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Beşiri ilçesinden ziyaretinde Anavatan ilçe teşkilatını ziyaret etmişti. Dönemin eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Safa Giray, ANAP eski Milletvekili Aydın Baran, ANAP İlçe Başkanı Halil Taş, eski il Genel Meclis üyesi Servet Apaydın, Beşiri eski Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, hakim Neşet bey, savcı Musa Sıvacıoğlu, hakim Hayri bey ve Başbakanlık Koruma Müdürü, ilçe teşkilatında objektiflere böyle poz vermişti.

BEŞİRİ ORTAOKULU

Batman’ın Beşiri ilçesindeki ortaokulda kimler geldi, kimler geçti. Yıl 1965. Hala Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ‘müsteşar’ olarak görev yapan ve bir dönemler Milletvekili aday adayı olan Yusuf Kavşut, sınıf arkadaşları olan Elektrik mühendisleri Muhyettin Baran ve Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nden emekli olan Hüsnü Kümet’le 53 yıl önce çektirdiği hatıra fotoğraf. Baran ve Kümet, bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu. Yusuf Kavşut ise hala Ankara’da müsteşarlık görevini sürdürüyor.

BAŞKENTTE PTT HATIRASI

1996-97 Futbol sezonu. Batman Petrolspor’un Ankara Cebeci Stadı’ndaki  rakibi PTTspor’la oynadığı maçı izleyenler arasında Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, eski Milliyet Gazetesi Batman muhabiri Kemal Tapan, Petrol Gazetesi yazarı Halil Beytüt ve Batman Ankara Dayanışma Derneği eski Başkanı Ekrem Direkçi, maç sonrası bir araya gelmişti. 1-1’lik skorla sonuçlanan maçı izleyenler Ankara’da konuk oldukları bir mekanda bu hatıra fotoğrafı çekmişti.

Editör: TE Bilişim