Barış Arslan

Batman’da iz bırakan Valilerden Temel Koçaklar ve Necati Develioğlu, etkinlikten etkinliğe koşardı. Vergi haftasında Defterdarlık’taki ünite müdürleri, tam kadro Vali başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşu ziyaret ederdi. Eski Valilerden Necati Develioğlu ise ilerleyen yaşına rağmen etkinlikleri bizzat takip ederdi. Eski Bayındırlık lojmanlarının bir bölümü kaderine terk edilmişti. Hasankeyf’teki kızlar tepesi ise antik kentin gizemli bölgesiydi…

DEFTERDARLIK TAM KADRO ZİYARETLERDEYDİ
Yıl 1997... Dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar, şimdilerde yıkımı yapılan Meydan mahallesindeki eski Valilik konağında dönemin Defterdarı Ramazan Türkan ve diğer ünite müdürlerini tam kadro makamında ağırlamıştı. 1.5 Yıl gibi kısa süre Batman’da kalan Koçaklar, daha sonra komşu il Mardin’in yolunu tutmuştu. İşte, bir Vergi haftası etkinliğinde dönemin Valisi Koçaklar, eski Defterdar Türkan’la birlikte objektiflerimize böyle poz vermişti.

ARAÇ TANITIM TÖRENİ MEYDANDAYDI
Yıl 1996’nın sonu... Görevden alınan Batman eski Valisi yerine atanan İstanbul eski Vali Yardımcısı Necati Develioğlu, Belediye’nin araç tanıtım törenine katılmıştı. Dönemin Jandarma Bölge Komutanı, Batman eski Milletvekili Musa Okçu, eski İl Müftü Cüneyt Kavşut, eski Defterdar Ramazan Türkan, TPAO eski Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Bezek ile il yöneticilerinin bulunduğu protokolde dönemin Belediye Başkanı Salih Gök, yeni araçlarla ilgili meydanda brifing verirken objektiflerimize böyle yansımıştı.

ADINI KURUMDAN ALAN SEMT
Kamu kurum ve kuruluşları arasında kenar mahallede hizmet binası olan tek kurum Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ydü. Şimdilerde bu teşkilatın adı Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak değiştirildi. 1990’da Batman ‘il’ olunca dönemin ilk Bayındırlık ve İskan Müdürü Abdulkadir Tatar, yeni il teşkilatının hizmet binasıyla lojmanları, Bayındır mahallesine kazandıran isimdi. İşte 90’lı yıllarda eski Bayındırlık lojmanlarından bir kare. Uzun yıllar İpragaz mahallesinin devamı olan kenar mahallenin ismine daha sonra Bayındırlık teşkilatının adı verilmişti.

HASANKEYF’TE KIZLAR TEPESİ
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te ‘Kufa’ bölgesi diye adlandırılan yere yakın ve havadar bölgede olan ‘Kızlar tepesi’ni az sayıda kişi biliyor. Salahye bahçeleriyle Kufa bölgesine yakın içi ovularak kazılan Kızlar Tepesi, Dicle’ye havadar bölgeden bakıyor. Birçok ziyaretçinin bilmediği bu güzergah yolu üzerindeki tarihi yerin hikayesini yıllar öncesinde Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan yazmıştı. İşte Arslan’ın yıllar öncesinde Kızlar tepesi içinde çektirdiği hatıra fotoğrafı.

Editör: TE Bilişim