İKİ SİMA DA ARAMIZDA YOK

1998-2000 Yılları arasında Batman Valiliği’ni yapan Temel Koçaklar, Denizbank Batman Şubesi’nin açılışına katılan işadamı merhum Halis Toprak’a büyük ilgi göstermişti. Batman Ticaret Sanayi Odası eski Başkanı merhum Mehmet Teymur’un da katıldığı o banka şubesinin açılışında Cumhuriyet caddesi ünlü konukları ağırlamıştı. Toprak ve Teymur şimdi aramızda yok. Dönemin eski Valileri’nden Temel Koçaklar da emekliye ayrılan bürokrattı. İşte o açılışa katılan önemli iki sima merhum Teymur ve Toprak.

ÖZAL’IN BATMAN SEVGİSİ

Cumhurbaşkanlığı döneminde Batman’ı ‘il’ yapan sevimli politikacı Turgut Özal 1990’ın Eylül’ün de Batman’a getirdiği ilk Vali Tuncer Perçinler ile Cumhuriyet meydanında Batmanlılara seslenmişti.İlçe döneminde Siirt Milletvekili olan Kudbettin Hamidi ve dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi’yi meydanda toplanan alandakilere tanıttığında; Cuhburbaşkanlığının Baş koruması Musa Öztürk ve Vali Perçinler, merhum Özal’la birlikte objektiflerimize böyle yansımıştı.

HASANKEYF’İN İLK ARAŞTIRMACISI

1986 Yılına kadar Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te araştırma yapan Prof. Dr. Oluş Arık, çok sevdiği Hasankeyflilerle iç içeydi. Dicle nehri kıyısındaki kazı evinde çalışmalarını zaman zaman ilçe sakinleriyle de paylaşan Prof. Dr. Oluş Arık, 2002 yılında Hasankeyf’teki görevinden ayrdılmıştı. İşte Prof. Dr. Arık ile Hasankeyflilerin kazıevinde objektiflerimize yansıyan bir karesi.

İLÇE GEZİLERİNİ SEVEN VALİYDİ

Batman’ın eski Valilerinden İsa Parlak, hafta sonları soluğu ilçelerde alırdı. Dönemin Emniyet Müdürü Tahir Bayındır ile Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’taki yatırımları inceleyen Parlak’ı, dönemin ilçe Kaymakamı ve ilçenin tanınan simalarından Şehmus Kaya, böyle karşılamıştı.

KAZA KAVŞAĞINDA MANZARA!

Batman-Diyarbakır arasında sefer yapan Kurtalan ekspresi ve diğer yolcu-yük trenleri, Dolum geçidinde görünmez kazalarla karşılaşırdı. Ölümlü ve hasarlı kazaların yaşandığı Dolum kavşağına DDY Malatya Bölge Müdürlüğü yıllar sonra bariyer kazandırmıştı. İşte bariyerin olmadığı dönemde arkadaşımız Fikret Arslan’ın, tehlikeye dikkat çektiği dolum geçidinden 20 yıl öncesinin bir karesi.

Editör: TE Bilişim