Barış Arslan

*Özelleştirilmeden önce adı ‘TEDAŞ’ olan DEDAŞ’ın eski tahsilat şefliği önünde kuyruk oluşurdu. Eski Kültür merkezi karşısındaki tahsilat şefliğinin önündeki kaldırım, abonelerle dolup taşardı. Belde Mahallesi 1996 yılından sonra çok katlı apartmanların merkezine dönüştü. 40 Yılı aşkın süreyle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yapan merhum Mehmet Teymur, okul açılışlarında dar gelirli öğrencileri unutmazdı. İşte Batman’ın dününden bir kesit daha.

DEDAŞ, TAHSİLAT ŞEFLİĞİ BÖYLE OLURDU
Özelleştirilmeden önce adı ‘TEDAŞ’ olan DEDAŞ’ın tahsilat şefliği veznelerinin önü ana-baba gününe dönüşürdü. İnternetin olmadığı o dönemlerde fatura yatırmak isteyen aboneler, şeflik önünde kuyruk oluştururdu. Ziya Gökalp mahallesi eski kültür merkezi sokağındaki tahsilat şefliğinin önünden eski bir kare.

BELDE’DE ÇOK KATLI APARTMANLAR
Batman’ın yeni semtleri arasında yer alan ve 30 bini aşkın nüfusuyla kentin en kalabalık mahallesi olan Belde, 1996’dan sonra hızla gelişti. Eski Devlet Hastanesi karşısındaki arazilerin büyük bir bölümü çok katlı yapılara dönüştü. 10 katlı apartmanlar semtin en yüksek yapıları olurken, Belde’den sonra gelişen ‘mahalle’ olarak bilinen Gültepe’de ise 14-15 katlı apartmanlar oluşmuştu. İşte 1996 yılında Belde Mahallesindeki çok katlı apartmanların yapıldığı dönemden bir manzara.

YARDIMSEVER BAŞKANDI
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını 40 yılı aşkın süreyle yapan merhum Mehmet Teymur, okullarda gelenekselleştirilen ‘öğrencilere giyim’ yardımını bizzat kendisi yapardı. Hayırseverlerin yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin gönderdiği yardımları kenar mahallerdeki okullarda dağıtan Teymur, dar gelirli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayı bir görev bilirdi. İşte Teymur’un yıllar öncesinde bir okulda düzenlenen yardımda bir kız öğrenciye giyim yardımında bulunurken objektiflerimize böyle yansımıştı.

RAFİNERİDE İZ BIRAKAN MÜDÜR
TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nde 1997-2000 yılları arasında müdürlük yapan Ümit Erdem, sık sık üniteleri denetler, basın mensuplarını yılda bir kez rafineride dolaştırırdı. Özelleştirilmeden önce kendi isteğiyle İstanbul Yıldız Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne görevine geçen Erdem, TÜPRAŞ Rafinerisinin yıl dönümünde basın mensuplarını üniteler de gezdirmişti. İşte Erdem’in rafinerinden ayrılmadan önceki son karesi.

Editör: TE Bilişim