Barış Arslan

*2000’li Yılların başında dönemin politikacılarından DSP İl Başkanı İlyas Solak, ekibiyle köy köy dolaşır, sorunları dinlerdi. Hasankeyf gönüllülerinden İsmail Ertuğrul, tarihi ilçeyi İstanbul’daki fuar stantlarında tanıtırdı. Halk Eğitim Merkezi’nin halı tezgahlarındaki halılar Batman’da görücüye çıkardı. İşte Batman’ın dününe dair birkaç fotoğraf.

KÖY GEZİLERİ AKSATILMAZDI

2000’li Yılların başında dönemin DSP Batman İl Başkanı avukat İlyas Solak, yönetimiyle birlikte köylere çıkarma yapardı. Eski politikacılardan Sasonlu Nevzat Çelik ve Kozluklu Burhan Saran’ın da eşlik ettiği köy gezileri, bir başka olurdu. Kırsaldaki vatandaşların sorunlarını yerinde tespit eden Solak ve ekibi, yanlarına bazı kurumların yöneticilerini de alırdı. İşte Kozluk’un bir köyünde eski politikacılardan bir kare.

HASANKEYF GÖNÜLLÜSÜYDÜ

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in tanıtımında bir dönemler bir Hasankeyf gönüllüsü gibi çalışan İsmail Ertuğrul, büyük kentlerin fuarlarında ‘Hasankeyf standı’ açardı. Turkcell Batman ana bayiliği yaptığı dönemlerde Hasankeyf’in özel broşürleri dağıtan Ertuğrul, İstanbul’daki bir fuarda açtığı antik kent Hasankeyf standından geriye bu kare kaldı.

HALILAR GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Uzun yıllar Batman’da eğitimcilik yaptıktan sonra memleketi Kozluk’ta da kısa bir süre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü yapan Şakir Nart, ilçedeki genç kızlara kurduğu halı tezgahlarıyla istihdam alanı yaratmıştı. Kozluk’ta üretilen değerli halılar, Batman’da görücüye çıkardı. İşte yıllar öncesinden Kozluk ilçesinden Batman’a getirilen devasa halıyı dokuyan kursiyerler ile eski HEM Müdürü Nart, objektiflerimize böyle yansımıştı.

KÖYLERDE İTFAİYE ARACI

Batman’ın kırsalında bir dönemler susuzluk had safhadaydı. Batman’a bağlı Gercüş Belediyesi’nde uzun süredir başkanlık yapan Şirin Ekmen, yakın ve uzak mesafe demeden yerleşim birimlerine belediye itfaiye araçlarıyla su ulaştırırdı. İşte 90’lı yılların başında Gercüş’ün bir köyünde belediye itfaiye aracının önünde bidonlarıyla su bekleyen çocuklardan bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim