Barış Arslan

*Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te kaleye çıkan Orta Kapı da şu günlerde taşınmanın hazırlığında. Kapının üzerinde kitabe ve hilal figürleri dikkat çekiyor. Eski Adalet Bakanı Ozan Sungurlu, şu günlerde taşları sökülen Sultan Süleyman Koç Minaresi ile külliyesini ziyaret etmişti. CHP’nin 1999 seçimlerinde aday gösterdiği Eşref Tarhan ise yerel medyaya yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine toplamıştı. İşte Batman’ın dününden bir kesit.

ORTA KAPI’NIN 25 YIL ÖNCEKİ HALİ

Tarihi ilçe Hasankeyf’te taşınacak eserler arasında kaleye giriş kapısı olan Orta Kapı, 25-30 yıl önce daha iyi durumdaydı. Üzerinde kitabenin yanı sıra hilal yer alan Hasankeyf’in kale girişindeki Orta Kapı’da akrep ve yılan figürleri de vardı. Aradan geçen uzun süreden sonra şimdi bu kapıda bu figürlerin bir bölümü yok. Yakında bu tarihi kapı da yeni yerleşim birimindeki kültür parkına taşınacak.

ESKİ BAKAN’IN HASANKEYF TURU

Anavatan Partisi döneminde Adalet Bakanlığı yapan Ozan Sungurlu, Bakanlığının son günlerinde tarihi ilçe Hasankeyf’e konuk olmuştu. İl yöneticilerinin eşlik ettiği eski Bakan Sungurlu, şu günlerde taşları sökülen Sultan Süleyman Koç Minaresi ile külliye alanında incelemelerde bulunmuştu. Eski Bakan Sungurlu, tarih severlere verdiği mesajla dikkatleri üzerine toplamıştı.

TARHAN, SIRADIŞI BİR POLİTİKACIYDI

1999 Genel seçimlerinde CHP’den Batman Milletvekilliğine aday olan Eşref Tarhan, dönemin politikacılarına verdiği mesajlarla kentte gündem oluştururdu. Uzun yıllar yayın hayatını eski Tekel (Gülistan) caddesinde sürdüren Batman Çağdaş Gazetesi’ne konuk olan Tarhan, beraberinde CHP eski İl Başkanı Necati Demirhan ve bir grup partiliyle Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’a çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. O heyette yer alan CHP yöneticisi Eşref Akın, geçirdiği rahatsızlık sonucu hakkın rahmetine kavuştu. İşte o ziyaretten bir kare.

BASIN HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRÜ’YDÜ

PTT ve Sağlık İl Teşkilatı’nda uzun yıllar çalışan aktivist Emin Bulut, kısa bir dönem Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini üstlenmişti. 1996-97 yılları arasında Batman Valiliği yapan Necati Develioğlu ile 2 ay süreyle çalışan Bulut, tekrar eski görevine dönmüştü. Eski vilayet konağında personeli olmadığı dönemde temizlik işlerini de yapan Bulut’tan geride bu fotoğraf kaldı.

Editör: TE Bilişim