Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*Daha önce nüfus sayımlarında sokağa çıkma yasağı ilan edilirdi. Sokağa çıkma yasağını delenler çocuklar olurdu. Dönemin Belediye Başkanı merhum Salih Gök, kenar semtlerde çadırlarda yaşayan aileleri ziyaret ederdi. Karşıyaka mahallesi 90’lı yılların başında asfalt görmüştü. İşte Batman’ın düne dair birkaç kare.

SAYIMDA SOKAKLAR ÇOCUKLARA KALIRDI

2000’li Yılların başına kadar nüfus sayımlarında sokağa çıkma yasağı ilan edilirdi. Sayım görevlileri mahallerde sokak sokak dolaşırlardı. Sayımlarda yerleşim birimlerinin nüfusları güncellenirdi. Belediyeler başta olmak üzere bazı kurumlar nüfus sayımlarında kimsenin başka yere gitmemesi için uyarıda bulunurdu. İşte Batman’da bir nüfus sayımından geride kalan bu karede yasak dinlemeyen küçükler, Meydan mahallesinin bir caddesinde top oynarken objektiflerimize böyle yansımışlardı.

SORUNLARA DUYARLIYDI

1994-95 Yılında Şırnak’tan gelip Batman’ın kenar mahallerine yerleşen aileler çadırda yaşıyordu. Dönemin Belediye Başkanı merhum Salih Gök, Petrol Kent mahallesinin ücra köşesinde çadır kuran aileleri ziyaret eder, sorunlarını dinlerdi. İşte merhum Gök, seçildikten kısa bir süre sonra Batman’a yerleşen çadır önünde ailelerin sorunlarını dinlerken objektiflerimize yansıyan o an.

KARŞIYAKA ASFALTLA BULUŞMUŞTU

Bir dönemler hizmetin ulaşmadığı Karşıyaka mahallesinin sokakları, 90’lı yılların başında asfaltla buluşmuştu. Türkiye Petrolleri’nin hemen arkasındaki kenar semt olarak bilinen Karşıyaka, semt sakinleri asfaltla buluşunca adeta bayram sevinci yaşanmıştı. İşte 90’lı yılların başında asfaltlanan Karşıyaka’nın bir caddesinden manzara.

16 MAYIS’TA İLK KONSER

16 Mayıs Şehir Stadı’nda ilk konseri 1990’da sanatçı Hakan Taşıyan vermişti. Batman Belediyespor’un 2. Lige’e çıktığı sezon kulüp yararına düzenlenen konsere tanınan ses sanatçısı Hakan Taşıyan, davet edilmişti. Taşıyan ve ekibi şehir stadının çimlerinde stadı dolduran kalabalığa unutulmaz bir konser vermişti. O konserde Taşıyan’a Batmanlı ses sanatçılardan Veysi Güney de eşlik etmişti.

Editör: TE Bilişim