Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*Batman-Hasankeyf kavşağı 1991 yılında düzenlenirken kasaba görüntüsü girişini andırıyordu. Batman’ın ilk Anadolu Lisesi işte şimdi ki GAP Mahallesindeki Gap ilköğretim okuluydu. Gülistan caddesi uzun yıllar trafiğe kapalı bir güzergahtı. İşte şehrin dününden ilginç manzaralar.

HASANKEYF KAVŞAĞI BÖYLEYDİ

Batman, o dönemlerde henüz genç bir ildi. Şehir girişi büyük bir kasabayı andırıyordu. Karayolları önündeki kavşak kazalara davetiye çıkarıyordu. Batman ‘il’ olduktan sonra ilk kavşak düzenlemesi Batman, Hasankeyf- Mardin yol güzergahına yapılmıştı. İşte 1992 yılında kavşak düzenlemesi yapılırken, o çalışma objektiflerimize böyle yansımıştı.

İLK ANADOLU LİSESİ BİNASI

Batman’da ilk Anadolu Lisesi binası 1991 yılında şimdi ki GAP ilköğretim okulu binasında açılmıştı. O dönemler 2 katlı okul olarak yapılan eğitim yuvası eğitim öğretim sezonu açıldığında etrafında tek-tük bina vardı. Öğrenci sayısı kapasitesi artığında yeni Anadolu Lisesi hizmet binası Belde mahallesinde yapılmıştı. İşte ilk yıllarda açılan Anadolu Lisesi binasından bir kare. Şimdi bu eğitim yuvası ilkokul ve ortaokula dönüştürüldü.

BURASI GÜLİSTAN CADDESİ

Eski Tekel caddesi olarak bilinen Gülistan caddesi uzun yıllar trafiğe açık güzergahtı. 2004 Yılında yayalar için trafiğe kapatılan Gülistan caddesinde o dönemler çok katlı apartmanlar yeni yeni yükseliyordu. Gülistan caddesinde Batman Çağdaş ilk günlük gazeteye geçtiği adresti. İşte 25 yıl öncesinde Gülistan caddesinden bir manzara.

BURASI GAP MAHALLESİ

Yıl 1992. GAP Mahallesinin büyük bölümünü besi çiftlikleri oluşturuyordu . Doktorlar sitesinin henüz yeni yapıldığı dönemlerde GAP şantiye alanı konumundaydı. 500’ü aşkın besi çiftliğinin olduğu GAP mahallesi hızla gelişti. İşte 90’lı yılların başındaki GAP semtinden bir fotoğraf. Bu derme çatma yapıların yerinde ise şimdilerde çok katlı ve modern yapılar var.

Editör: TE Bilişim