Barış Arslan
 

SEL SULARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN…
1995 Yılında Batman’ın kenar mahallelerini etkisi altına alan sel sularına dönemin Milletvekili Faris Özdemir ve Belediye Başkanı merhum Salih Gök, su baskını yaşayan evleri dolaşmıştı. ‘Cudi’ adını alan Yavuz Selim mahallesinde bir evin bahçesinde diz boyu bulan sel sularının içine girmeden önce pantolonlarını sıvayan Milletvekili Özdemir’in yanında yer alan Tüpraş Batman Rafineri emeklisi Sabri Atmaca ve Belediye Başkanı merhum Gök, objektiflerimize böyle yansımıştı.


ÜNİVERSİTE CADDESİ
20 Yıl öncesinde şimdiki Turgut Özal Bulvarı ile yolu kesişen Batman Üniversitesi merkez kampusune giden yola ‘Üniversite caddesi’ adı verilmişti. Batman Park AVM’nin olmadığı dönemde Üniversite cadde güzergahında Belediye Makine İkmal Müdürlüğü’nün lojmanları vardı. O güzergahta araç sayısı iki elin parmak sayısı kadar bile değildi. Ceylan apartmanın altında ise ne mağazalar ne de modern mekanlar vardı. İşte 20 yıl öncesinin Üniversite caddesinden objektifimize yansıyan o kare.


PROTOKOL ETKİNLİKLERİ KAÇIRMAZDI
Jandarma Bölge Komutanlığını Tuğgeneral Vahdettin Bereceli’nin yaptığı dönemlerde Batman’ın İl yöneticileri arasındaki diyalog ön plandaydı. 1998 Yılında Batman Vali Yardımcılığı görevini yapan ve daha sonra Büyükelçilik görevinde de bulunan Kulaklıkaya, hala Ankara’da Uluslar arası ve Ticaret Geliştirme de yöneticilik yapıyor. 2002 Yılına kadar Batman Vali Yardımcılığını yapan Kulaklıkaya’nın, Batman Vali vekilliği yaptığı dönemde katıldığı etkinlikte protokolde oturanlardan bir kare; Vahdettin Bereceli, Musa Kulaklıkaya, Milli Eğitim Müdürü Fazıl Kardaş ve Emniyet Müdürü Tahir Bayındır.


YOLGEÇENHANI’NDA GAZETE KEYFİ
3. Mesut Yılmaz hükümeti döneminde 5. Kez Adalet Bakanlığına getirilen Gümüşhaneli Mahmut Oltan Sungurlu, 2000 yılında Batman’a geldiğinde dönemin Valisi İsa Parlak’ın konuğu olmuştu. Vali Parlak, Bakan Sungurlu’yu Hasankeyf’te Dicle nehri kıyısındaki Yolgeçen hanı mağarasında ağırlamıştı. Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ı inceleyen Bakan merhum Sungurlu ve Vali Parlak, Batman basının aktif çalışmalarından övgüyle söz etmişti. İşte Sungurlu’nun Çağdaş’ı incelediği an.


PTT’NİN YIL DÖNÜMÜNDE KEMENÇE
Telekom ile PTT Başmüdürlüğü’nün iç içe olduğu 1990’lı yıllarda PTT’nin yıldönümleri bir başkaydı. Günümüzde çoğu emekliye ayrılan PTT eski çalışanları yıldönümü etkinliklerine davet edilen yörenin ünlü kemençecileri ile kutlamalara renk katardı. İşte PTT bahçesinde halay başı çeken PTT emektar sürücülerinden Veli Allıhan ve emekli olan Şevket Bektaş, kemençeye eşlik ettiği o an.

Editör: TE Bilişim