Barış Arslan

*Başkanlığı döneminde Atatürk parkının etrafını ihata duvarıyla çeviren merhum Salih Gök, belediyeye kazandırdığı ilk süpürge temizlik aracını gözde güzergahın kaldırımlarında tanıtmıştı. Zilek suyu projesini de gündeme getiren merhum Gök’tü. Bağbozumu döneminde de Gercüş’ün köy manzaraları görülmeye değerdi. İşte Batman’dan farklı kareler…

BURASI ATATÜRK PARKI

Yıl 1995. Dönemin Batman Belediye Başkanı merhum Salih Gök, Atatürk parkına ekibiyle birlikte çıkarma yapmıştı. Kaldırımların temizliğini yapan temizlik süpürge aracının tanıtımına eski Başkan Yardımcısı Mahsum Kahraman ve diğer ünite müdürleri de eşlik etmişti. Başkan merhum  Gök ile ünite müdürleri, temizlik aracının etrafında boy göstermişti. İşte Atatürk parkının1995’teki hali.

İKİ ESKİ BAKAN YAN YANA

Batman’ın tanınan politikacılarından Abdülkerim Zilan ile Adnan Ekmen bir dönemler SHP çatısı altında ‘vekil’lik yapmışlardı. Zilan, Ecevit hükümetinin güven oyu almaması nedeniyle bir ay süreyle eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini yaparken, Gercüşlü Adnan Ekmen bir süre İnsan Haklarından sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ın da yanlarında olduğu Ekmen ve Zilan objektiflere böyle poz vermişti.

ZİLLEK SUYU PROJESİ DE GÖK’ÜNDÜ

Batman eski Belediye Başkanı merhum Salih Gök, özellikle yaz aylarında suyun yetersiz olduğu Batman’da alternatif su projesini gündeme getiren yöneticiydi. DSİ’nin bir kaç yıl önce tesis yaptığı Zillek’te dönemin Belediye Başkanı Gök, Batman’a cazibeli suyun Zilek’ten getirileceğine dikkat çekmişti. İşte Gök, Batman Çayı kıyısındaki Zilek suyunda incelemelerde bulunduğu andan bir kare.

GERCÜŞ’TE BAĞBOZUMU

Bölgede en çok üzüm bağlarının bulunduğu Batman’ın Gercüş ilçesinde, bağbozumu renkli görüntülerle geride kalırdı. Köylüler bağlarındaki kilolarca üzümü yere serer, ardından da pestile dönüştürmek için kolları sıvardı. İşte yıllar öncesinde Gercüş’ün bir köyünde bağbozumu sonrası bir annenin çalışmasından bir manzara.

Editör: TE Bilişim