TEİAŞ BÖLGE BATMAN’DAYDI
Güney Raman çevre yolundaki TEİAŞ, 2000'li yılların başında Diyarbakır’dan, Batman’a kaydırıldığında dönemin TEİAŞ Genel Müdürü Afif Demirkıran’dı. Diyarbakırlı politikacılarının ‘bölge müdürlüğünün’ Batman’a verilmesini engellemeye çalıştıkları TEİAŞ, Batman'a verilince üst düzey konuklar, TPAO ve TÜPRAŞ'ın ardından ziyaret ettikleri yerlerden biri de TEİAŞ Bölge Müdürlüğü idi. İşte başkentten Batman'a gelen bir heyeti karşılayan TEİAŞ'ın, eski yöneticilerinden bir fotoğraf.

TÜTÜNCÜ, ALTERNATİF ÜRÜNLERE YÖNELDİ
2004 Yılına kadar tütüncülük, Batman ve yöresindeki üreticinin umuduydu. Şimdi ki mısır tarlarının yerine daha çok tütün ve pamuk tarlaları vardı. Tütün ve pamuk, Batman üreticisinin geçim kaynağıydı. Yöredeki tütüncüler başfiyat dönemlerinde Batman Tekel Yaprak Tütün İşletmesi'ne akın ederdi. İşte 2000'li yılların başında bir grup tütüncünün Batman Tekel Yaprak Tütün İşletmesi önünde objektiflerimize yansıyan karesi.

BİLGİSAYARA DOKUNAN ÖĞRENCİLER
Yıl 2002... Dönemin Sosyal Hizmetlerden sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici ve Batman Vali Yardımcısı Musa Kulaklıkaya, eski mobil tesislerindeki ÇATOM kurslarında öğrencilerle bir araya gelerek,  ilk defa bilgisayarla tanışan öğrencilerin heyecanını paylaşmıştı. O tarihi andan geriye bu fotoğraf karesi kaldı.

DİCLE'DE BU GÖRÜNTÜLER YOK
Burası tarihi Hasankeyf ilçesinden geçen Dicle Nehri… Yolgeçen hanı karşısındaki çardaklar, yaz mevsimi gelince ziyaretçilerin akınına uğrardı. Onlarca çardağın kurulduğu nehir içinde ilginç karelere rastlanırdı. Dicle Nehri kıyısında gençler, voleybol oynamayı da ihmal etmezdi. Şimdi bu fotoğraf karesinin yerinde yeni köprüler ve inşaat hafriyatı var. Dicle'de bu görüntüler tarih oldu.

Editör: TE Bilişim