Barış Arslan

*Batman’ın ilk eğitimcilerinin kıyafetlerindeki şıklık öğrenci velilerinin de ilgisini çekerdi. O dönemin emektar eğitimcileri öğrencileri bağrına basardı. Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’un 70’li yıllarda çarşısı ve Hazzo kalesinin bulunduğu yerlerin karelerinden bir kesit daha…

CENGİZ TOPEL’İN 4 EĞİTİMCİSİ

Yıl 1968. Batman Cengiz Topel ilkokulu. O dönemin iz bırakan dört eğitimcisinin bulunduğu karede; sağ baştaki Diyarbakırlı Kasım Kahraman, yaşama veda etti. Sivaslı Sinan Servet Kulu, memleketine dönüş yaptı. Siverekli Ahmet Postacı (oturan) ise Şanlıurfa’ya yerleşti. Cengiz Topel’de 49 yıl önce çekilen bu karede Batman’da bir emekli öğretmen İsmettullah Düvek kaldı.

1974 KOZLUK ÇARŞISI

Batman’dan sonra Kozluk ilçesinde 1974 ila 1981 yılları arasında görev yapan İsmettullah Düvek, bayram etkinliklerinde öğrencilere çarşı turu attırırdı. İşte Düvek’in başında olduğu Kozluk YİBO öğrencilerinin, 23 Nisan etkinlikleri dönüşünde çekilen bir kare.

İLKELİ EĞİTİMCİLERDİ

Siirtli Nusret Eren’le birlikte Batman’ın 19 Mayıs ilkokulu ile Kozluk YİBO’da görev yapan Batmanlı eğitimci İsmettullah Dövek’in, 23 Nisan bayramı etkinliğinde öğrencileriyle çektirdiği hatıra bir fotoğraf. Bu öğrencilerin çoğu şimdi 45 ve 50 yaş üstünde.

OKUL BAHÇELERİNDE  ETKİNLİK…

Yıl 1974. Burası Kozluk YİBO eğitim yuvası bahçesi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı etkinliğinin yapıldığı adres; YİBO bahçesiydi. Sırtını yamaca yaslayan okul bahçesindeki etkinlikleri o dönemler ilçe sakinleri izlerken, objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim