Barış Arslan

*Batman’ın ilk özel hastanesi Şifa’nın ismi daha sonra Medical Park hastanesine dönüştürüldü. Hastanenin bugünlere gelmesinde emeği geçen dönemin başhekimi İbrahim Bayraktar 1,5 yıl süreyle görev yaptı. Batman’ın üçüncü Valisi Zeki Şanal, adının verildiği okulda isminin değiştirilmesini istemişti. İşte Batman’ın eski kareleri.

ŞİFA’NIN ESKİ BAŞHEKİMLERİNDEN

Batman’ın ilk özel hastanesi Şifa’ydı. 1992 yılında özel hastaneye dönüştürülen eski İlihan oteli, sağlık merkezine dönüştürülmüştü. 1994 ila 96 yılları arasında Şifa hastanesinin Başhekimliğini Kulak Burun Boğaz Uzmanı İbrahim Bayraktar yaptı. Batman’daki görevinin ardından kendi isteğiyle İstanbul Sarıyer’deki bir Tıp Merkezine giden Bayraktar, Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’a, ilk özel hastanenin hedeflerini açıklamıştı.

98’DE TAŞLIDERE KAPLICASI

Yıl 1998. Burası Batman-Sason karayolu güzergahındaki Taşlıdere kaplıcasının olduğu yer. Batman Valiliği Özel İdare’nin henüz tesis yapmadığı manzaradan bir kare. Romatizma ve sedef hastalarına şifa gelen 90 derecedeki su, Sağlık Bakanlığı’nca tescil edilince bölgeden yüzlerce vatandaş kaplıcaya akın etmişti. 20 yıl öncesinde Kozluk Taşlıdere kaplıcasının manzarası böyleydi.

VALİ, ADININ OKULA VERİLMESİNİ İSTEMEMİŞTİ

1992-93 Yılları arasında kısa bir süre Batman Valiliği’ni yapan Osmaniyeli Zeki Şanal, Cudi mahallesinde adının verildiği okulda isim değişikliğine gidilmesini istemişti. Hala o eğitim yuvasında Vali Zeki Şanal ismi yer alıyor. Batman’dan sonra Niğde, Tekirdağ ve Sinop Valiliklerini yapan Şanal, görev yaptığı Batman’da adının eğitim yuvasına verilmesine sıcak bakmayan tek yöneticiydi.

TPAO’DA ESKİ YÖNETİCİLER

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski yöneticileri, hafta sonları Kristal Park’ta bir araya gelirdi. 1995 ila 97 yılları arasında Bölge Müdürlüğü’nü yapan Erdal Ahıska, Ünite Müdürlerinden Erol Dankı, İbrahim Sarıaltın ve avukat Selami Yücel, eşleriyle birlikte petrolcülerin ‘dayanışma gece’sine katılırdı. İşte 95 yılında bir kare. Dönemin baş aşçısı Mecit Demir’in de aralarında bulunduğu eski petrolcülerden geride bu kare kaldı.

BELEDİYE EMEKÇİLERİ

Yıl 1999. Batman Belediyesinde uzun yıllar hizmet veren eski personelin emekliye ayrıldığı bir veda gecesinden fotoğraf. Belediye eski dinlenme tesislerinde sertifikaların da dağıtıldığı törende Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan da emekliye ayrılan bir emekçinin takdirname belgesini verirken objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim