Barış Arslan

*Batman’ın ‘il’ olduğu dönemlerde il teşkilatları yokluklar içindeydi. Dönemin Valileri, sorunları aşabilmek için sık sık yöneticilerle bir araya geliyordu. PÜİS’in Batman toplantılarına tanınan işadamları katılırdı. İşte Batman’ın eski fotoğraflarından bir kesit.

TOPLANTI SALONLARI YOKTU

1990’da Batman ‘İl’ olunca sorunlar da orta yerde duruyordu. Özel İdare’nin binasında tam 8 İl teşkilatı bir binaydı. Valilik makamı ise toplantı salonunu andırıyordu. ‘İl’ konağına dönüştürülen eski ilçe hükümet konağı, zemin katında Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu vardı. İkinci kat ise Valiliğe ayrılan bölümdü. Batman’ın dördüncü Valisi olan Salih Şarman, 1993’te göreve başladığında ilk toplantıda çalışma masasının etrafında toplanan o eski yöneticilerin çoğu yok. Sason eski Belediye Başkanı Yaşar Güngördü, eski Öğretmenevi Müdürü Hamit Kanağı ve eski Milli Eğitim Müdürü Şahin Aksoy, Vali’yi pür dikkat dinlerken objektiflerimize böyle yansımıştı.

BATMAN, YAKITÇILARI AĞIRLARDI

Tam 45 yıldır Petrol Ürünleri İşverenleri Batman Sendika Başkanlığı yapan Aydın Sarı, genel kurul toplantılarına bölgenin yanı sıra İç Anadolu ve diğer bölgelerdeki akaryakıt bayilerini de davet ederdi. 25 yıl önce Zeki Otel’de yapılan PÜİS Genel kurul toplantısında Başkan Sarı ve Aytemiz bölgedeki akaryakıt bayilerinin sorunlarına dikkat çekmişti. Genel kurul toplantılarında akaryakıt bayileri, o dönemlerde yakıt dağıtımı yapan Petrol ofisi ile yaşanan sorunları da masaya yatırırdı. İşte o genel kurul toplantısından bir kare.

KOÇAKLAR VE IŞIK

Yıl 1998. Dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar, Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’a konuk olmuştu. Kaymakamlık ve Belediye’yi ziyaret eden Vali Koçaklar, dönemin Belediye Başkanı Ayhan Işık ve Kozluk eski Kaymakamından ilçenin sorunları hakkında bilgi almıştı. 20 Yıl öncesinin gezisinden kalan karede yer alan ANAP’ın eski Belediye Başkanı Ayhan Işık, 24 Haziran 2018 seçiminde şimdi CHP’nin Batman 1.sıra Milletvekili adayı.

BATMAN’IN İKİNCİ SAĞLIK MÜDÜRÜ

Batman’ın ikinci Sağlık Müdürlüğü görevini ise Dr. İbrahim Altun yaptı. Aslen Ispartalı olan Altun, eski Sağlık Müdürlerinden Diş Hekimi Mehmet Şah Yardımcı’nın ardından ‘Müdür’ olmuştu. Dönemin  genç yöneticileri arasında yer alan Dr. Altun, 90’lı yıllarda Batman Çağdaş’ın Gülistan caddesindeki eski bürosunda bir ziyarette objektiflerimize böyle yansımıştı.

GERCÜŞ’TE İZ BIRAKAN BAŞKAN’DI

‘Ağalar diyarı’ olarak bilinen Gercüş’te, Ekmen ailesi uzun yıllar Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Dört dönem üst üste Belediye Başkanlığı’nı yapan Bedrettin Ekmen, ilçeye sebze ve meyve hali komisyoncular sitesini kazandıran isimdi. Eski Başkan Ekmen, eski çarşı merkezindeki hal açılışında konuşurken, dönemin ilçe Kaymakamı o’nu dinlediği an.

Editör: TE Bilişim