Barış Arslan

*Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, 35 yılı aşkın süredir petrol şehrinin sorunlarını sütunlarına taşıyan emektar yayın organı. Dönemin Bakanları, Batman Valiliği ziyaretlerinde Çağdaş’ı ilgiyle takip ederdi. Hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu, memleketi Batman’daki yatırımları geliştiren saygın simaydı. İşte Çağdaş’ın sararan arşivinden bir demet kare.

İNTERNETİN OLMADIĞI DÖNEMDE GAZETE

Yıl; 1995. Dönemin Toplu Konuttan sorumlu Devlet Bakanı Salih Sümer, cezaevi gören Batman eski Vali Salih Şarman’ın makam odasında. Bakan Sümer, Batman Çağdaş’ın birinci sayfasını incelerken, eski Vali Şarman da makamında bazı notları tutuyor. Bakan ve Vali objektiflerimize böyle yansımıştı.

UNUTULMAYAN İŞADAMI

Hayırsever işadamı merhum Necat Nasıroğlu, memleketi Batman’da yatırım yapmayı seven ve yüzlerce işsize istihdam sağlayan saygın bir simaydı. İş seyahatleri nedeniyle zaman zaman Batman’dan uzaklaşsa da gözü, kulağı memleketindeydi. Vefatından bir hafta öncesinden geldiği Batman’da geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan saygın işadamı Nasıroğlu’nun başında bulunduğu Fernas Şirketler Topluluğunun Ankara’daki Genel Merkez binasında objektiflere böyle yansımıştı.

PETROLCÜLERİN SİVRİCE KAMPI

Burası Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’ne ait Elazığ yakınlarındaki Hazar gölü kıyısındaki Sivrice kampı. Yaz mevsiminde petrolcülerin 15’şer gün süreyle dinlendikleri TP’deki Sivrice tesisleri 2000’li yıllardan sonra kapatıldı. 1998 Yılında TP Batman eski Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Bezek ile eski ünite müdürlerinden Abdulhakim Türe’nin de aralarında bulunduğu TP emekçilerinin çoğu emekliye ayrıldı. Sivrice kampından ise geride bu kare kaldı.

KÖY HİZMETLERİ’NDE ÖKTÜREN

Yıl 1995. Köy Hizmetleri Batman eski İl Müdürü Ahmet Eke, komşu il Diyarbakır’ atanınca müdür Yardımcısı Nurcan Öktüren de İl Müdürlüğü’ne atanmıştı. Köy Hizmetleri il teşkilatı, daha sonra Özel İdare teşkilatıyla birleşip ‘Özel İdare Genel Sekreterliği’ adını aldı. İşte 1995 ila 97 yılları arasında Köy Hizmetleri İl Müdürü olarak görev yapan Öktüren’in, Batman’ın kırsalında bir törende konuşurken objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim