Barış Arslan

*1968 Yılında Batman Cengiz Topel ilkokulunda okuyan Batman Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, teneffüste bile yanından ayrılmadığı öğretmeni İsmetullah Düvek’le yan yana. Yeni Mahalle’deki Cengiz Topel ilkokulunda görev yapan eski eğitimcilerin çoğu şimdi aramızda yok. İşte Batman’ın ilk eğitim yuvaları arasında yer alan Cengiz Topel’den farklı kareler.

PROF. DR. DURSUN, CENGİZ TOPEL MEZUNU

Yıl 1968. Cengiz Topel ilköğretim okulu sınıf öğretmenlerinden İsmetullah Düvek, teneffüste öğrencileriyle objektiflere poz verirken, o dönemlerde Cengiz Topel’de okuyan Prof. Dr. Dursun, şimdilerde ise Batman Üniversitesi İktisadi ve ekonometri bölümü yöneylem ana bölümü dalı profesörü olarak görev yapıyor. İşte 1968-69 öğretim yılından Cengiz Topel’den bir kare. O öğrenciler şimdilerde 60 yaşlarında.

MEYDAN’DA BİR BAYRAM

Burası Cumhuriyet meydanı. 23 Nisan Çocuk ve Egemenlik bayramı etkinliklerine Cengiz Topel ilkokulu öğrencileriyle birlikte katılan Beşirili İsmetullah Düvek, Midyat Estel’li Ferah Gülgür, Batmanlı Celal ve Sema Toy’la objektiflere böyle yansımış. 23 Nisan 1968 tarihinde okul öğrencileriyle bayram etkinliğine katılan emektar eğitimci Düvek ve öğrencilerden geride bu kare kaldı.

İDEALİST EĞİTİMCİLER

Burası Gülistan caddesi ile Yıldız Kaya iş hanının kesiştiği cadde. 23 Nisan Çocuk ve Egemenlik bayramında öğrencileriyle birlikte Cumhuriyet meydanındaki etkinliğe katılan idealist eğitimci İsmetullah Düvek ve sınıf-müzik öğretmeni Halit Bilgin, bir baba gibi öğrencilere sarılmış. Tarihi karenin çekildiği yer ise daha sonra Yıldız Kaya iş merkezine dönüştürüldü. Eski sebze-meyve hali bina tavanındaki kiremitler ise şimdi yok.

BATMAN’IN İLK EĞİTİMCİLERİYDİLER

Yıl 1968. Diyarbakır merkez öğretmen okulunun son sınıfında okuyan Batman’ın ilk eğitimcilerinden birkaç isim. İsmetullah Düvek, Latif Yıldız, Halit Bilgin, Gaffar Yıldız ve Salih Üçme’nin aralarında bulunduğu eski eğitimciler mezun olmadan okulda çektikleri son fotoğraf karesi.

Editör: TE Bilişim