Barış Arslan

MİLLİ EĞİTİM, ÖĞRETMENEVİ’NDEYDİ!

Geçenlerde Milli Eğitim Müdürlüğü yeni binasına taşınırken, yıllardır hizmet verdiği bina ise 50 Yıl ilköğretim okulunun ek binasıydı. 1995-98 yılları arasında dönemin Milli Eğitim Müdürü merhum Tevfik Kale’nin görev yaptığı Milli Eğitim Müdürlüğü teşkilatı, uzun süre şimdi ki Batman Öğretmenevi’nin 2’inci katında hizmet verdi. Yıl 1996. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuk olan bir grup liseli öğrenci, objektiflerimize böyle yansımıştı.

VALİ TEKER, ÇAĞDAŞ ETKİNLİĞİNDE

Yıl 1987. Dönemin Siirt Valisi Selami Teker, Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın düzenlediği şiir, öykü ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin ödül töreniniydi. Eski Kültür Merkezi salonundaki törende kompozisyon birincisi olan liseli öğrenci Emine’ye çeşitli armağanlar veren eski Vali Teker, Batman Çağdaş’tan da övgüyle söz etmişti. İşte o törenden bir kare.

EKE, BAŞARILI BÜROKRAT’TI

1990 ila 1994 Yılları arasında Batman Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nü yapan Ahmet Eke, o dönemlerde kırsala götürdüğü alt yapı hizmetleri nedeniyle Genel Müdürlükçe ödüllendirilmişti. 1994 Yılında Batman’a konuk olan dönemin Köy Hizmetleri Genel Müdürü, Ahmet Eke ile birlikte objektiflerimize poz verirken, yanında da Rauf Bozkurt vardı.

RP İL BAŞKANLIĞINDAN BELEDİYE’YE

Hollanda’dan dönüş yaptıktan sonra 1993 yılında Batman Refah Partisi İl Başkanlığı görevini üstlenen merhum Salih Gök, daha sonra Batman Belediye Başkanlığı’na aday olmuştu. Merhum Gök, Başkanlık koltuğuna oturmadan İl başkanlığını yaptığı Refah Partisi’nde Batman Çağdaş’a da önemli açıklamalarda bulunmuştu. İşte Gök’ün, İl başkanlığı döneminde geride kalan bir karesi.

Editör: TE Bilişim