Barış Arslan

BATMAN’DA İLK CEP TELEFONU MAĞAZASI

Yıl 1995. Batman’a ilk cep telefonu mağazası Mehtap sineması yakınındaki Aydınlıkevler mahallesi 8. Cadde üzerindeki Ertuğrul ailesiydi. İsmail-İbrahim Ertuğrul kardeşlerin açtığı Turkceel cep telefonu mağazanın açılışını ise Belediye Başkanı merhum Salih Gök yapmıştı. İşte kurdelayı kesen merhum Gök ile İsmail Ertuğrul’un, mağaza açılışından objektiflerimize yansıyan o an.

2000’Lİ YILLARDA BİLGİSAYAR!

2000’li Yılların başında ise bilgisayarlar, Batman’da yeni yayıldığı eğitim yuvalarında öğrenciler bilgisayarların başına geçebilmek için sıra bekliyordu. İşte Batman’da bir firmanın bilgisayar eğitim kursundan bir kare. Öğrenciler, bilgisayar eğitimini alabilmek için bilgisayar kullanıcılarından eğitim alıyordu.

ÜÇ BAŞKAN DA BATMAN’DA YOK

1990’lı yılların ortası. Batman’ın bir ilçesi, 2’si de Belde Belediye Başkanı, Batman-Sason eski yol girişinde bir heyeti, karşılamak için bekliyor. İki eski Başkanın ortasında Bekirhan eski Belde Belediye Başkanı Yahya Demir geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Sason-Yücebağ eski Belediye Başkanı Nuri Bozkurt ise Bursa’ya yerleşti . Sason eski Belediye Başkanı İrfan Arslan, bir süre önce ilçesinden ayrılıp Marmaris’e gitti. Üç eski Başkan’dan ise geride bu fotoğraf kaldı.

ISPARTA VALİSİ, ADAY OLMUŞTU

1999 Yılında genel ve yerel seçimler bir arada yapılmıştı. DYP’den Batman Milletvekilliğine Faris Özdemir seçilirken, şimdi ki Isparta Valisi Şehmus Günaydın da aynı partiden Batman Belediye Başkanlığına aday olmuştu. Vali Günaydın, o dönemde 4500’e yakın oy almıştı. İşte o dönemdeki seçim kampanyasından Milletvekili Özdemir ile Vali Günaydın, objektiflerimize böyle poz vermişti.

HİSAR’DA İLK BAŞKAN!

1999 Yerel seçimlerinde Gercüş ilçesinin Hisar beldesinde Belediye Başkanlığını kazanan Zübeyir Kaya, o dönemde beldeye kazandırdığı hizmet binasının açılışını dönemin Valisi Temel Koçaklar yapmıştı. Balpınar eski Belediye Başkanı Hüseyin Geylani’nin de katıldığı o törenden bir manzara. Vali Koçaklar, Hisar Belediyesi’nin kurdelasını keserken, eski Başkanlar Kaya ve Geylani, objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim