1994-1997 Yılları arasında Batman Belediye Başkanlığı yapan merhum Salih Gök, çalışma sezonuna eski Belediye İkmal Müdürlüğü’nde start verirdi. 2000 Yılında açılan 2000 İş Merkezi, Batman’ın gözde iş merkezlerindendi. Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta 30 yıl önce Belediye binası eski park bitişiğindeydi. O fotoğraf karelerindeki simaların bir bölümü hayatta değil. 

29 YIL BATMAN PARK YERİ BÖYLEYDİ

Şimdilerde petrol şehrinin kalabalık güzergahı olan bu kavşak 29 yıl önce tenha yerlerden biriydi. Belediye’nin eski İkmal Müdürlüğü, Batman Park AVM’ye dönüştü. Batman’ın eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi’den sonra 1994’te Belediye Başkanlığına seçilen Salih Gök, 1997 yılının son aylarına kadar bir işçi gibi görevinin başındaydı. Görev bitimine 7 ay kala geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden merhum Gök, iş sezonuna eski Belediye İkmal Müdürlüğü’nde start verirdi. 29 Yıl önce Başkan merhum Gök ile bir arada olan eski Belediye emekçilerinin çoğu şimdilerde emekliye ayrıldı.

2000 iş merkezi

2000 İŞ MERKEZİ 23 YIL ÖNCE AÇILMIŞTI

Batman Belediyesi eski hizmet binasının olduğu yer; 2000’li yılların başında 2000 İş Merkezine dönüştürülmüştü. Dönemin Batman Valisi İsa Parlak’ın açılışını yaptığı 2000 İş Merkezi, petrol şehrinin en modern alışveriş merkeziydi. 23 Yıl önce açılan iş merkezi, şimdilerde eski konumundan uzaklaştı. Batman kent merkezinde peş peşe açılan AVM’ler eski iş hanları ve iş merkezlerini sessizliğe büründürdü.

nahit menteşe

ESKİ VALİLİK’TE ESKİ BAKANLAR 

 1990’da Batman ‘İl’ olduktan sonra Bakanların ilgisi de petrol şehrine artmıştı. Batman’da yıllar önce petrol mühendisliğini yapan eski Devlet Bakanlarından Mehmet Gölhan, eski İçişleri Bakanı Nahit Menteşe ile birlikte petrolün başkentine konuk olmuştu. Batman’ın Meydan Mahallesi’ndeki eski Vilayet Konağı’nda dönemin Valisi Salih Şarman’dan birifing alan eski Bakanlardan Gölhan ve Menteşe objektifimize böyle yansırken, eski Bakan Mehmet Gölhan, Batman’da geçen günleri anlatmıştı.

kozluk belediyesi

BELEDİYE’DE İŞÇİ EYLEMİ

Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta bir dönemler Belediye önünde işçi eylemleri olurdu. Eski Belediye Başkanlarından Ayhan Işık döneminde çalışan 150 emekçi, maaşlarını alamayınca park bitişiğindeki eski Belediye binası önünde eylem yapmıştı. Aylarca maaş almadıkları iddiasıyla yerel yönetimdeki çalışanlar günlerce eylem sürdürmüştü. İşte 1990’larda eski Belediye binası önünde eyleme giren eski işçiler arasında ‘Rambo’ lakaplı merhum Fahrettin Baran’ın da aralarında bulunduğu işçilerden bir fotoğraf.

Editör: MEHMET REŞAT YİĞİZ