Barış Arslan

ECEVİT, BÖYLE KARŞILANMIŞTI

Yıl 2000. Dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit, komşu il Siirt’e geçebilmek için Batman hava limanına iniyor. Batman eski Vali Yardımcılarından ve eski Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, Başbakan Ecevit ile eşi Rahşan Ecevit’i karşılıyor. Batman’daki o karşılama objektiflerimize böyle yansımıştı.

2000 YILINDA 2000 İŞ MERKEZİ

Batman Belediyesi eski hizmet binasının yeri iş merkezine dönüştüğü yıl 2000’di. İnşaatına 1998 yılının son aylarında başlanılan iş merkezi, 2000 yılında dönemin Valisi İsa Parlak tarafından açılmıştı. İşte o açılıştan bir manzara.

BATMAN SEÇİM BÖLGESİ GİBİYDİ

SHP’nin DYP ile iktidar olduğu dönem; toplu konuttan sorumlu Devlet Bakanı olan Salih Sümer, seçim bölgesi her ne kadar Diyarbakır’ın Bismil ilçesi olsa da komşu il Batman’a sık sık gelirdi. Yıl 1995. Dönemin Bakanı Sümer, Batman’da katıldığı bir taziye ziyaretinde objektiflerimize böyle yansımıştı.

KARATAY İLKOKULUNDA KADIN VELİLER

Batman’ın kenar mahallelerinden Güney Kent’teki Karatay ilkokulu 1994-95 öğretim sezonunda eğitime ‘merhaba’ demişti. Okulun kurucu müdürlerinden Giyasettin Aydınoğlu idi. Kenar mahalle olmasına rağmen öğrenci velileri, okul idarecilerinin toplantılarına ilgi gösterirdi. İşte Karatay ilköğretim okulunun bahçesinden bir manzara. Dönemin Müdürü Aydınoğlu okul bahçesinde konuştuğunda kadın veliler, can kulağıyla o’nu dinliyordu.

İLK KAZI BAŞKANI ARIK’TI

1981 Yılında 1. Derece SİT alanı ilan edilen Hasankeyf’te kazılar, 1986 yılında başlamıştı. Prof. Oluş Arık tarafından başlanılan kazılar, daha sonra GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteğiyle 2004 yılında Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ve ekibi tarafından başlanılmıştı. Arık, 2004 öncesine kadar kendini adadığı Hasankeyf’ten ayrılmıştı. İşte Arık’ın Hasankeyf’ten ayrılmadan son karesi.

Editör: TE Bilişim