İKİSİ DE ARAMIZDA YOK
Yıl; 1994… Yer; Nasıroğlu işmerkezi…. Batman’ın tanınan simalarından Tevfik Çelik ve Gercüş eski Belediye Başkanı Bedrettin Ekmen, geçen hafta kaybettiğimiz hayırsever işadamı ve kanaat önderi Necat Nasıroğlu’nun etrafında oturuyor. 15 Yıl önce gittiği kutsal topraklarda geçirdiği kalp krizi sonucu Tevfik Çelik, yaşama veda etmişti. Nasıroğlu’nun yanında oturan dönemin Gercüş Belediye Başkanı Bedrettin Ekmen, Batman Çağdaş’ı incelerken, Necat Nasıroğlu da Tevfik Çelik’i dinlediği andan bu fotoğraf karesi geride kaldı.

BATMAN’IN 3. VALİSİ
Aslen Osmaniyeli olan Batman’ın eski Valisi Zeki Şanal, 1.5 yıl süreyle petrol kentinde görev yapmıştı. İlk Vali Tuncer Perçinler ve ikinci Vali Sami Seçkin’den daha fazla süreyle görevde kalan Şanal, Batman’ın ardından Tekirdağ ve Sinop valiliklerini de yapmıştı. İşte eski Vali Şanal’ın güvenlik görevlilerine yönelik yaptığı ziyaret objektiflerimize böyle yansımıştı.

TEKEL’DE İŞÇİ ALIMLARI KURAYLA YAPILIRDI
Yer; eski Batman Tekel Yaprak Tütün İşletme Tütün binası. 1994 Yılında 300’e yakın işçi alımı Tekel’e Noter huzurunda kurayla gerçekleşmişti. Dönemin 1. Noteri ve yardımcısı Abdulaziz Aytimur, kuraya katılan işçileri kayda aldığı an Tekel emektarlarından Aziz Sönmezsoy da kura işlemlerinde görev üstlenmişti. İşte 1994 yılında Tekel işçi alımlarından bir manzara

BURASI BATMAN-HASANKEYF KAVŞAĞI
Batman-Hasankeyf karayolu kavşağı, 1990’lı yıllarda görünmez kazalara davetiye çıkarıyordu. Şimdilerde akıllı kavşağın yapıldığı o eski kavşaktan bir manzara. O dönemler stablize olan ve asfaltın olmadığı 90’lı yıllardaki kavşağın manzarası.

SPORSEVER KOMUTANDI
1995-98 Yılları arasında Batman Hava Meydan Komutanlığı yapan Albay Muharrem Atak, görev süresince Hava Meydanı’nı halka açan komutan olarak adından söz ettirmişti. O dönemler Petrolspor’a verdiği destekle de bilinen emekli Albay Atak, 16 Mayıs şehir stadında başarılı hakemlere plaket verirken, objektifimize böyle yansımış.

Editör: TE Bilişim