ETKİNLİKLERİ KAÇIRMIYORLARDI
1990 ila 2000 Yılları arasında Batman’da görev yapan Vali yardımcıları başta olmak üzere dönemin yöneticileri, etkinlikten etkinliğe koşardı. Yıl; 1996… Dönemin Vali Yardımcısı şimdiki Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile eski Kültür Turizm İl Müdür Yardımcısı Şehmus Kartal’ın da aralarında bulunduğu eski Kültür Merkezi salonundan bir manzara.

YOLVEREN’DE BİR ANI
Batman-Beşiri karayolu güzergahındaki Yolveren köyünde yaşamının büyük bölümünü geçiren ‘Ezidi Reşo’ çok sevdiği toprağında yaşama veda etmişti. Kısa bir süre önce Almanya’ya giden ve uyum sağlamayınca köyüne dönen Ezidi topluluğunun önde gelen isimlerinden Reşo, köyündeki Hicre mezarlığında toprağa verilmişti. Almanya’dan döndüğünde ‘Öldüğümde beni toprağıma gömün’ diyen Ezidi Reşo, objektiflerimize böyle poz vermişti.

BATMAN’IN İKİ VALİSİ YAN YANA
Batman’ın eski Valilerinden Temel Koçaklar ile İsa Parlak, 1999-2000 yılı eğitim sezonunda Güneykent mahallesine açılan Sabri Ülker İlkokulu’nun açılışına katılmıştı. Dönemin Adalet Bakanı Ozan Sungurlu’nun da katıldığı törende üst düzey yetkililerin aralarında bulunduğu heyet, objektiflerimize böyle yansımıştı.

BU AKARYAKIT İSTASYONU YOK
Batman-Siirt çevre yolunda 1998 yılında hizmete açılan Petrol Ofisi Aydiş Akaryakıt istasyonu, kısa bir süre hizmet veren istasyon konumundaydı. Modern akaryakıt istasyonu yerine şimdi ise çok katlı apartman yapıldı. İşte o eski istasyondan bir kare.

İZ BIRAKAN PAŞAYDI
Batman Bölge Jandarma Komutanlığı yapan Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, görevi süresince Batman’ın ilçelerinde de ziyaretlere ağırlık veren komutandı. Emekli olan dönemin paşası, Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in eski Kaymakamı İsmail Kaygusuz ile bir etkinlikte halay çekerken objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim