BURASI ESKİ VALİLİK SOKAĞI
Batman’ın Meydan mahallesinde bir dönemler ilçe kaymakamlığı olarak da hizmet veren daha sonra Valilik konağı ve şimdi de Meydan Ortaokulu olarak hizmet veren binanın hemen arkasındaki sokaktan bir manzara. Bir dönemler Atalay Ekmek fabrikasının da bulunduğu o eski sokaktaki esnafların çoğu mesleği bıraktı. Yıllardır ayakkabı tamirciliğini sürdüren Kadir Memiş dışında esnafların çoğu ya adres değiştirdi ya da mesleği bıraktı. İşte o sokaktan 25 yıl öncesinin manzarası.

BİR DÖNEMLER ATATÜRK PARKI KAVŞAĞI
Trafiğin en yoğun olduğu kavşak olarak bilinen Turgut Özal bulvarının Atatürk parkı kavşağı da hızla değişti. Refüjlerin korkuluklarla çevrildiği o bulvardan 90’lı yıllardan bir kare. 1994 Yılında Belediye Başkanlığına seçilen merhum Salih Gök’ün projeleri kapsamında Turgut Özal bulvarı Atatürk parkı kavşağı düzenleme çalışmalarına start verirken dönemin işçileri, objektiflerimize böyle yansımıştı.

BATMAN BARAJI’NDA MANZARA
1986 Yılında dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal’ın temelini attığı Batman-Diyarbakır il sınırındaki Batman Barajı’ndaki sete tonlarca kaya ve taş yığını bırakılmıştı. 1992 Yılında baraj seti tamamlandığında Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan, dönemin baraj yetkilileri ile birlikte sette hatıra fotoğrafı çekmişti. İşte barajın setinden bir kare.

BURASI AYDIN ARSLAN CADDESİ
1988 Yılına kadar Batman’da görev yapan eski Kaymakam merhum Aydın Arslan’ın adının yaşatıldığı güzergah da hızla değişti. Daha önce kaldırımların olmadığı ve refüjlerin kaderine terk edildiği o güzergah şimdilerde başka bir görünüme kavuştu. İşte 90’lı yılların başında Belediye ekiplerinin refujda çalışma yaptıkları andan bir fotoğraf.

BATMAN’IN ESKİ MUHASEBECİLER ODA BAŞKANLARI
Batman’ın 80’li ve 90’lı yıllarda Muhasebeciler Oda Başkanlıklarını yapan iki isim, Batman’dan yıllar önce ayrıldı. İlçe döneminde Batman Muhasebeciler Oda Başkanlığını Nusret Adıbelli yaparken, 90’lı yıllarda da Necdet Aksoy, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanlığını üstlenmişti. İşte eski iki oda başkanından bir kare.

Editör: TE Bilişim