Barış Arslan

BATMAN, TAHIL AMBARIYDI

Dönemin Tarım ve Köy İşleri Bakanı Necmettin Cevheri, 1993 yılında geldiği Batman’da buğday başfiyatını da hububat üreticilerine duyurmuştu. Şimdiki TMO alım noktasında üreticilerle bir araya gelen Cevheri, beraberinde eski OHAL Valisi Ünal Erkan’la kaliteli buğdayı incelediğinde objektiflerimize böyle yansımıştı.

ÜST GEÇİTTE İLK KAZA

1995 Yılında Turgut Özal bulvarının hareketli bölgesi olan Telekom Başmüdürlüğü önünde Belediye’nin yaptırdığı üst geçit, görünmez bir kaza sonucu devrilmişti. Aşırı yük alan pamuk yüklü bir kamyonun gündüz saatlyerinde çarptığı üst geçit yolun kenarında park halindeki bazı araçlara hasar vermişti. İşte üst geçitteki ilk kazadan bir kare.

KIRATLIOĞLU’NUN BATMAN ÖZLEMİ

1960-70’li Yıllar arasında Türkiye Petrolleri’nin Garzan ve Mağrip sahalarında petrol mühendisi olarak görev yapan eski Devlet Bakanı Esat Kıratlıoğlu, Tansu Çiller hükümeti döneminde kısa bir dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. 1994 Yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde ağırlanan Kıratlıoğlu’na dönemin OHAL Valisi Ünal Erkan, Hava Meydan Komutanı Albay Muharrem Atak ve Batman eski Müdürü Nejdet Kondolat da eşlik etmişti. İşte Kıratlıoğlu ve beraberindeki yöneticilerin Kristal Park’taki yemekte objektiflerimize yansıdıkları an.

ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU

Batman’ın Beşiri ilçesinin Örmegöze köyündeki Zilan türbesinde her Mayıs’ın ortası ve sonlarında geleneksel anma etkinlikleri yapılıyor. Türkiye’nin dört bir yanından anma etkinliklerine katılanlar için merhum Şeyh Süleyman Bağdu’nun yaptığı konaklama yeri ziyaretçilerin dinlenebildikleri tek alan. Etkinliklerin gelenekselleşmesinde büyük katkı sağlayan merhum Bağdu, yıllar öncesindeki bir etkinlikte objektiflerimize böyle yansımıştı.

EĞİTİMİN SAKİN MÜDÜRÜYDÜ

1995 ila 99 Yılları arasında Batman Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan Kahramanmaraşlı Tevfik Kale, eğitimin sessiz yöneticisiydi. Eğitimin birçok etkinliğe katılan ve Öğretmenevi’ndeki sergilerde de kursiyer ve öğrencilere moral veren Kale, daha sonra yakalandığı amansız hastalığa yenik düşmüştü. İşte Kale’nin, Öğretmenevi’ndeki bir sergi açılışındaki karesi.

Editör: TE Bilişim